Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter förbundets beslut - nu gör profilerna uppror: "Felaktigt"

Foto: Scanpix

SvFF har förbjudit vinnare i den svenska ungdomsfotbollen. Nu säger närmare 300 före detta elitspelare ifrån mot beslutet.
- Vi tycker att det är felaktigt, säger Bosse Pettersson som grundat nätverket ViLirare.

Fotbollförbundets beslut om att förbjuda seriesegrare i tävlingar upp till tolv år har väckt starta reaktioner. Nu uttalar sig organisationen ViLirare, med närmare 300 föredetta spelare som medlemmar, om beslutet och menar att det är ett felaktigt beslut. I ett skriftligt upprop, publicerat på Sportbladet.se, ger man stark kritik åt förbundet.

"Vi anser att det är ett stort misslyckande för idrotten och samhället om vi tror att vi inte kan påverka vuxet ledarskap med värderingar, med utbildning, med policys, handlingsplaner och ett aktivt värdegrundsarbete".

"Tävlings-och resultathetsen är inte ett barnproblem, det är ett vuxenproblem och måste behandlas därefter. Insatserna måste riktas dit där problemen uppstår. Vi måste sätta in alla tänkbara resurser som finns från både vårt nationella förbund, våra distrikt och våra klubbar för att komma åt kärnfrågan.".

Även nätverkets grundare som är fotbollsprofilen Bo Pettersson uttalar sig även i tidningen.

- Jag har tillfrågat samtliga ambassadörer och en övervägande majoritet tycker att beslutet är felaktigt, säger han.

- Om man säger att det finns spelare som inte bra av att förlora så kan man undra hur de ska lära sig att hantera de känslorna när de inte får tävla? Det är klart att vi måste ha ledare som förstår hur vi ska hantera barn som upplever motgång.

Tidigare har Fotbollskanalens expert Martin Åslund, som också är med i ViLirare, uttalat sig om beslutet.

- Med all respekt för förbundet som vi vet gör väldigt mycket bra saker, så känns det här som ett beslut som kommer ifrån ett tjänstemannastyre. Ska man summera kan man väl säga att tanken och ”uppsåtet” är gott, men att åtgärden känns lite verklighetsfrånvänt, har Åslund tidigare sagt till Fotbollskanalen.

Malin Swedberg, Martin Åslund, Anders Limpar, Martin Dahlin, Lisa Ek Glenn Hysen och Josefin Öqvist är några av de profiler som är ambassadörer för ViLirare.

Publicerad 2015-12-08 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons