Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Efter hårda supporterkritiken - klubbchefen: "Kan se det på två sätt"

2v

Häcken-supportrar är kritiska till ett övertagande av Kopparbergs/Götebog. 
Nu svarar klubbchefen Marcus Jodin och konkretiserar vad det innebär.
- Man kan välja att se det som en genväg, men vi gör inte det, säger han till Fotbollskanalen.

I en intervju med Fotbollskanalen riktade BK Häckens supporterklubb Getingarnas ordförande Robin Heed kritik mot klubben och förslaget kring övertagandet av Kopparberg/Göteborgs elitverksamhet. Han anser att förslaget känns kortsiktigt och riskfyllt ur ett föreningsdemokratiskt perspektiv.

BK Häckens klubbchef Marcus Jodin svarar på kritiken:

- Jag tror att man i det här läget ska ha respekt och vara ödmjuk för olika synpunkter. Hela bilden är inte klar och alla svar finns inte på plats och det är kopplat till beslutet som medlemmarna ska ta. Vi kan inte förekomma dem och ha alla praktiska svar på plats. Däremot har vi haft en fantastiskt bra dialog med dem där vi bjudit in och diskuterat saken.

ANNONS

Varför vill ni inte vänta och bygga från grunden?
- Vi har sedan fyra år tillbaka fastslagit en strategisk plan för att bli en hel förening med elitlag på herr- och damsidan samt pojk- och flickakademier. GFC är en viktig del och loket för elitfotbollen på damsidan i regionen. Vi tror att elit föder bredd och det är viktigt för att locka talanger att ta den här vägen.

- Det gör att när man får frågan kan man se det på två sätt. Man kan välja att se det som en genväg, men vi gör inte det. Vi ser det som en möjlighet att skapa bra förutsättningar i Göteborg och för oss som klubb. De redan befintliga lagen är involverade, och vi tror det kommer vara en styrka.

Om övertagandet blir av, hur kommer det fungera med namn för de olika lagen?
- Det är lite att förekomma allting. Men 2021 blir det i så fall två organisationsnummer, där deras övertas av oss. Men vi kommer inte ha samma namn utan något tillägg kommer det bli på deras, i det korta perspektivet. I längden, förutsatt att medlemmarna röstar ”ja”, kommer det bli BK Häcken.

ANNONS

Hur kommer det fungera med två representationslag i föreningen?
- Vi vill inte förekomma medlemsmötet, och det där är mycket kopplat till det praktiska. Vi har en tydlig bild av hur allt ska hanteras, men går inte in på det innan båda föreningarnas medlemmar sagt ”ja”.

Huruvida klubbchefen tror att förslaget kommer röstas igenom vill han inte sia om. Däremot är känslan positiv.

- Vår styrelse och vi känner en trygghet att det finns en positiv syn och vilja att göra bra för fotbollen i Göteborg. Men medlemmarna bestämmer och då ska man inte vara säker på något. Samtidigt är det tjusningen och unikt för Sverige att medlemmarna är med och bestämmer. Och det ska vi fortsatt värna om.

Publicerad 2021-01-14 kl 12:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto