POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Efter hatet mot Durmaz - nu berättar Thelin om liknande påhopp: ”Tar mest när familjen ser det"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GELENDZJIK. Sverige slöt upp och backade Jimmy Durmaz efter det rasistiska hatet.
Nu berättar Isaac Kiese Thelin att han fått utstå liknande påhopp.
- Det som tar mest är när familjen ser det, säger han.

Jimmy Durmaz hoppade in mot Tyskland och orsakade frisparken som ledde till det avgörande målet. Då fick han hot på sociala medier vilket gjorde att hela landslaget slöt upp och backade sin lagkamrat och på söndagens träning gjorde spelare och ledare en manifestation mot rasismen.

Dagen efter var spelarna känslosamma, och Isaac Kiese Thelin berättade att han känner igen sig i det som hände Durmaz.

- Om man gör något dåligt så vet du att det kommer som utländsk spelare och offentlig person. Man vet att det kommer. Så man är lite van, men man har hårdnat. Det är värre när det är familj och sådant som ser det som inte är lika offentliga som oss. Det är då det tar mest, säger Kiese Thelin.

Är det på Instagram du får kommentarerna?
- Det kan vara lite överallt.

 Överväger du att stänga av sociala medier för att slippa se sådant?
- Nej, om man har valt att ha det så vet man vad som gäller och att det kan komma sådant. Som Jimmy sa i går: om det handlar om fotboll så tar man det. Sedan är det inte så att man sitter och läser vad alla skriver utan det kan vara att någon hör av sig och säger att den skrev så och den skrev så.

Kan det ge negativ energi och att man blir påverkad?
- Jag vet inte, jag tror att det är personligt från var och en. För mig personligen så är det lugnt. Sedan är det klart att det finns personer som absolut kan ta åt sig, men är man professionell fotbollsspelare så är man hård mentalt.

- Men vi får fokusera på alla kärlek vi har fått i stället och alla som är emot det. Så är världen i dag, men som vi sa: all kärlek som vi har fått nu har varit helt fantastisk.

- Det var otroligt fint att känna den uppbackningen av alla som är emot de onda krafterna och det ger oss otroligt mycket energi.

Har du fått personliga meddelanden med kärlek?
- Ja absolut. Det har man fått. Från folk man känner, från fans, från folk som inte ens gillar fotboll som är emot sådant. Det är jättekul.

 Vad tycker du om att Jimmy ska behöva stå och berätta hur svensk han är och det mitt under VM?
- Det är som det är. Det kan hända. Det är klart att man önskar att han inte hade behövt göra det, men nu finns det vissa som tycker annorlunda och då visar vi vad vi tycker och vad större delen av Sverige tycker att vi alla är lika.

När Ola Toivonen fick frågor om hatet mot Jimmy Durmaz blev han känslosam. Båda spelar tillsammans i franska Toulouse och har lärt känna varandra.

- Det är en väldigt fin kille som jag har lärt känna under tiden i Malmö när han var en liten grabb och nu under två år tillsammans i Toulouse så jag vill verkligen stå upp för honom, säger Toivonen.

- Situationen blev till slut oundviklig och oacceptabel. Du kan säga vad du vill om spelaren Jimmy. Alla visste att det var en dum frispark men att en dum frispark ska leda till att hans familj och barn ska bli hotade på det sättet och att han ska bli kallad de orden är fullständigt oacceptabelt. När han började gråta blev det lite jobbigt även för mig. 

Det blir känslosamt även för dig? 
- Ja, det blir det. Men nu pratar vi om något annat.

Publicerad 2018-06-25 kl 14:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå