Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Robin Haldert / TT

Niklas Bodell, till höger, blir ny kommunikationschef för SvFF

Efter skandalerna - nu agerar SvFF

Kraftigt kritiserade av media under hösten. Nu förändrar SvFF organisationen.

– Det har varit planerat sen länge, säger den nyblivne kommunikationschefen, Niklas Bodell, till fotbollskanalen.se.

I slutet av år 2013 fick Svenska fotbollsförbundet stor kritik för sitt agerande då Anders Svensson tilldelades en bil och då Zlatan Ibrahimovic uttalade sig om damfotboll. Fotbollskanalens expert Olof Lundh sågade bland annat att förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson inte tog sig tid att svara på frågor under juldagen.

Under fredagen tillkännagav förbundet att man förändrar organisationen på kommunikationssidan. Landslagets nuvarande presschef, Niklas Bodell, tar över posten som kommunikationschef.

ANNONS

– Jag kommer att behålla uppdraget för herrlandslaget också, så jag kommer både att vara kommunikationschef för förbundet och fortsätta att resa med och vara mediaansvarig för herrlandslaget, säger Bodell till fotbollskanalen.se.

Den tidigare kommunikationschefen, Camilla Hagman, blir istället chef för avdelningen kommunikation marknad.

– Det är en roll som hon hade även innan, det var bara att hon dubblade det med att också vara kommunikationschef. Nu kan hon bara fokusera på att vara övergripande chef för avdelningen kommunikation marknad, säger Bodell till fotbollskanalen.se.

Under hösten har SvFF fått stor kritik för sitt agerande vid utdelandet av en bil till Anders Svensson och då Zlatan Ibrahimovic uttalade sig om damfotboll. Förändringen ska dock inte bero på de händelserna enligt Bodell.

– Nej, inte alls. Det har varit planerat sen länge, sedan en lång tid tillbaka, och har funnits med i den organisationsplan som togs fram redan innan jag kom med i bilden. Kommunikationsavdelningen har haft Camilla som har delat på uppdragen, men meningen har varit att de ska ha en egen chef i den rollen, säger Bodell.

ANNONS

Var det planerat att du som blev presschef för herrlandslaget senare även skulle ta över rollen som kommunikationschef?

–Nej, jag fick frågan om jag var intresserad innan jul och har nu tackat ja, säger Bodell.

Varför förändringen som varit planerad sedan länge skedde först nu vill inte Bodell svara på utan hänvisar mig till Camilla Hagman eller förbundets generalsekreterare Mikael Santoft. Bodell vill inte heller kommentera förbundets agerande som de fått kritik för under hösten.

– Det vore väldigt förmätet av mig om jag, samma dag som min utnämning äger rum, skulle sitta och recensera dom hanteringar som har varit. Men det finns säkert saker och ting som skulle kunnat göras bättre, säger Bodell.

Har du någon idé på någon förändring i kommunikationen som du skulle vilja göra nu när du tar över?

– Det är möjligt att det finns, men det är för tidigt att säga, säger Bodell.

Publicerad 2014-01-03 kl 11:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto