POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Efter svala publikintresset - SvFF sänker biljettpriser

Foto: Bildbyrån

Intresset för Sveriges Nations League-premiär mot Turkiet har varit svagt - och från spelarhåll uppmanade man SvFF att agera. Nu sänks biljettpriserna till mötet med Ryssland.
- Rysslandmatchen kommer ligga ungefär 200 kronor lägre än Turkietmatchen, säger SvFF:s biljettansvarige Lena Danielsen till TT.

På måndag premiärspelar Sverige i Nations League. Men intresset för mötet med Turkiet har varit svalt. Fotbollskanalens Olof Lundh har tidigare varit kritisk till de höga biljettpriserna, där en biljett långt ner på långsidan kostar 800 kronor för en vuxen och en biljett på familjeläktaren 600 kronor.

"Obegripligt att man inte har lägre priser. Läxan som man lärde sig efter hösten 2016 – då man satte för högra priser post-Zlatan och hade svårt att locka folk – tvingade SvFF att jobba annorlunda med biljettpriserna, och framför allt sänkte man dem. Kanske trodde man att folk skulle vara beredda att betala mer efter VM?", skrev Lundh i ett blogginlägg.

Även från spelarhåll reagerade man på priserna:

Asså, det är klart att det kostar. Det är inte lätt för alla att komma när det är de priserna, men samtidigt tror jag att det är vad det kostar generellt i Europa. Men de på förbundet som sätter priserna får tänka på det, men det är klart att om man inte säljer ut, och inte ens är nära det, då kanske man får tänka över det, sa Ludwig Augustinsson.

Under fredagen så hade 20 000 biljetter sålts till Turkiet-mötet, skriver TT. SvFF:s biljettansvarige Lena Danielsen tror att det faktum att Nations League är helt nytt är en av orsakerna till siffran.

Vi har behandlat den som en tävlingsmatch med samma prissättning som de senaste åren. Det är säkert en bidragande orsak också att det här med Nations League är nytt. Man ser det kanske som en träningsmatch och värderar det på ett annat sätt, säger Danielsen till TT.

Efter det svala intresset så väljer nu förbundet att agera.

- Ja, Ryssland är ju nästa match och där har vi satt priserna lägre. Det är samma matchtid så det kan vi inte göra något åt, säger Danielsen.

Rysslandmatchen kommer ligga ungefär 200 kronor lägre än Turkietmatchen.

Publicerad 2018-09-07 kl 16:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå