Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter VM-missen - nu kan Hamrén få en assisterande förbundskapten

Erik Hamrén ser ut att fortsätta i landslaget.
Då kan det bli aktuellt med en assisterande förbundskapten.
- Jag tror att den frågan kommer upp, säger Lasse Richt.

Förbundet vill behålla Erik Hamrén och nu ska parterna börja diskutera om framtiden. Dagen efter förlusten mot Portugal på Friends Arena berättade förbundskaptenen att det finns några frågor som han ska ställa till förbundet innan ett beslut tas. En av sakerna kan vara att han vill ha in en assisterande förbundskapten – något landslagschefen Lasse Richt tror kan bli en fråga som dyker upp i förhandlingarna.

- Jag tror att den kommer upp. Jag lyssnar av vad förbundskaptenen vill, vad han tycker är bäst. Jag vet att vi har diskuterat det fram och tillbaka. Men han har sagt nej nu kör vi så här. Kommer han fram till annat är jag öppen för att frågan kan komma upp. Den har varit synad av er i media också och det är klart att vi diskuterar hur vi ska organisera verksamhet bäst. Nu får vi se om han vill förändra det. Då blir det en diskussion, säger Richt.

- Det är klart att det är naturligt att prata om assisterandefrågan eftersom vi har haft en annan lösning just nu för första gången någonsin. Det är klart och den pushas ibland mer eller mindre och den kommer säkert att pushas nu också. Vi får se vad som är effektivast och om vi ska ändra på något.

Kan någon komma in?

- Allt är möjligt. Inget är slutet. Om han vill ha en förändring så lyssnar vi på det. Vi är två parter som diskuterar. Eriks ord och vilja, om han ska leda landslaget, väger tungt.

I dagsläget finns Players Manager Marcus Allbäck och scouterna Peter Wettergren och Reine Almqvist. Wettergren är även assisterande tränare i Elfsborg där han är väldigt omtyckt och under de senaste landslagsträningarna har det sett ut som att han har fått ett större utrymme.

- Peter är en duktig instruktör, det är därför han är med i landslaget. Han har ett bra öga. Både han och Reine får ju utrymme när de är här. Erik vill ju använda båda i vissa övningar och så vidare. Peter är en fantastiskt trevlig person och duktig, säger Lasse Richt.

Vad kan vara bra med att han en assisterande?

- En assisterande är ju alltid med. Marcus är ju inte assisterande på det sättet. Han har ju inte den tränarerfarenheten som exempelvis Reine eller Peter har. Dom har ju Erik använt ganska mycket, båda är med ganska mycket med oss men är också ute och ser matcher så därför åker ju båda ut och in. Därför blir det inte samma kontinuitet. Det är väl det som är skillnaden. En assisterande är med från a till ö på en samling, i förberedelser och så vidare. Det är skillnaden.


Så här säger Erik Hamrén om att ta in en assisterande förbundskapten:

- Det är sådana saker man får diskutera. Jag upplever att jag har haft två bra assisterande även om vi inte har haft den titeln i Reine och Peter som ju är scouter. Vi jobbar väldigt, väldigt tätt ihop även fast de inte kallas för assisterande tränare. För mig har det redan varit två assisterande i organisationen även om vi inte har haft den titeln.

Är det någon av Peter eller Reine som du vill plocka upp som assisterande?

- Först har jag frågor till mig själv och nästa steg blir att titta på både spelare och organisationen, men det är lite tidigt just  nu. Jag behöver lite tid. Vi ska sätta oss ner med förbundet och kolla på min sak och sedan får vi titta på organisationen.

Publicerad 2013-11-20 kl 14:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons