Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter VM-succén - nu vill landslaget bli ännu bättre: "Kan bli vassare offensivt"

Sverige (herr)

WIEN. Succé i VM.
Nu vill landslaget bli ännu bättre.
- Vi kan bli lite vassare offensivt när vi har bollen, säger Andreas Granqvist.

Foto: Bildbyrån.

Janne Anderssons landslag har imponerat stort och tog sig till kvartsfinal i VM där man på väg slog ut länder som Tyskland, Holland, Mexiko och Schweiz. Men nu vill spelare och ledare dels glömma mästerskapet för att klara av att fokusera på Nations League, dels ta ytterligare kliv och göra så att landslaget blir ännu bättre.

- Det var ett fantastiskt VM, men nu ska vi försöka glömma det och nu blir det skarpt läge direkt med Nations League för att ta sig till EM, säger Andreas Granqvist. 

Vad gör man för att glömma VM?
- Janne var tydlig direkt i första mötet att det är fokus på den här samlingen och på två tuffa matcher som är nu. Vi ska göra allt vi kan för att komma tillbaka till nivån vi hade i somras och kanske slipa på några detaljer för att bli ännu bättre. Vi ska bygga något nytt nu. Vi har gjort det väldigt bra men om vi inte skulle göra bra resultat nu så kommer det att vara glömt. 

ANNONS

Vad behöver ni slipa på för att ta nästa kliv?
- Både det defensiva och offensiva. Men vår grund är såklart det defensiva, att vi är väldigt stabila, kompakta och jobbar tillsammans som ett lag. Sedan kanske vi kan bli lite vassare offensivt när vi har bollen i vissa lägen. 

Precis som Granqvist berättar så har Janne Andersson varit tydlig med att sluta tänka på VM för att klara av att gå vidare. Och det är något som har upprepats under samlingen.

- Det gäller att inte fastna i gammalt utan att gå vidare nu. Jag kommer prata om det och Daniel Ekvall kommer också prata om det. Vi måste gå vidare, säger Andersson.

- Det var framgång i somras men nu är det viktigt att ta bort det och gå vidare. Dra erfarenhet och gå sedan vidare. Jag kommer att vara tydlig med det.

Mötet mellan Österrike och Sverige visas på C More Live och på TV12 Avspark 20.45 och sändningsstart 20.00.

ANNONS
Publicerad 2018-09-06 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto