Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Ekdal om VM, framtiden i Hamburg och nedflyttningen: "Var väl ingen överraskning"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Ekdal i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Albin Ekdal har åkt ur Bundesliga med Hamburg.
Men om det blir en flytt därifrån vill han inte prata om.
- Den frågan tar jag efter VM, säger mittfältaren.

Efter en skadefylld säsong, som slutade med nedflyttning från Bundesliga med klubblaget Hamburg, är Albin Ekdal i Stockholm med resten av det svenska landslaget inför det kommande VM-slutspelet i Ryssland.

Bakom sig har han några tunga veckor.

- Det har varit jobbigt. Dels för egen del med skador och för klubben som haft problem i många år. Nu slutade det på sättet som ingen ville att det skulle göra, men det var väl kanske ingen större överraskning efter de senaste fem-sex åren. Men det är väldigt tråkigt. Samtidigt måste jag vara professionell nu och bara glömma det och fokusera på VM. Det är det som är det positiva här. Alla (spelare) kommer hit med olika bakgrunder men nu har vi ett och samma mål. Vi strävar mot ett bra VM, det spelar ingen roll vad som hänt tidigare, säger Ekdal.

Om den 28-årige mittfältaren följer med Hamburg ner i andraligan eller lämnar i sommar? Det säger han sig inte ha ett svar på i dagsläget.

- Jag är inte inställd på något. Jag är inställd på att göra ett bra VM och hålla mig skadefri. Klubbfrågan tar jag efter VM. Jag har faktiskt inte tänkt på det än, säger Ekdal.

Hur känner du inför det faktum att du ska få representera Sverige i ett VM?
- Sjukt häftigt. Jag får kanske nypa mig i armen om jag får spela. Det är riktigt häftigt, man märker att det börjar bli mer och mer hajp på stan och bland vänner och polare som ska ner (till Ryssland). De som inte ska ner skickar lyckönskningar. Det är ett tungt lass att bära, men jag gör det gärna. Jag hade gärna gett svenska folket en grym sommar.

Enligt Ekdal är det här det största han varit med om som fotbollsspelare. Men han vill i första hand inte se det som ett skyltfönster för egen del.

- Jag tänker bara på att spela bra för mig själv, laget och Sveriges skull. Representerar jag ett land i VM så är det folket jag har ett ansvar gentemot. Sen kommer allt det andra gratis, om jag spelar bra. Först och främst spelar jag för allt folk ute på gatorna som hejar på oss, för de som reser till Ryssland och spenderar tid och pengar. Det är de personerna man vill ge tillbaka till.

I gruppen väntar bland annat Tyskland för Sverige. Hamburg-bon är medveten om hur tyskarna ser på Sverige som motstånd:

- Att vi är en munsbit, så klart. De är, med all rätt, kaxiga. De är väl bland de topp tre bästa landslagen och de ska vinna mot Sverige alla dagar i veckan. Det är ganska skönt att höra, då blir man sugen på att smälla dit dem.

- Tyskland blir ju favoriter mot oss, allt annat vore dumt att säga. Men vi har vunnit mot Frankrike och Italien. Tyskland är väl ännu ett snäpp bättre men jag har ett stort förtroende för den här gruppen. Jag ser fram emot den matchen, för jag hoppas vi kan få med oss en poäng eller tre.

Vilket lag som Ekdal tror vinner hela VM?

- Jag tippar Spanien, säger han.

Inte Tyskland?
- Nej, inte Tyskland. Jag hoppas inte det, säger han och ler.

Publicerad 2018-05-24 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons