POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Ekdal självkritisk: "Jag kan göra det mycket bättre med bollen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Mexiko i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

GELENDZJIK. Sverige har imponerat i VM.
Ändå är Albin Ekdal självkritisk.
- Jag har höga krav på mig själv och tycker att jag kan göra det mycket bättre med bollen, säger han.

Sverige är i åttondelsfinal efter att ha vunnit sin grupp före Mexiko, Sydkorea och Tyskland. På det centrala mittfältet har Albin Ekdal tillsammans med Sebastian Larsson stått för flera bra arbetsinsatser.

I Fotbollskanalens spelarbetyg fick Ekdal en trea mot Sydkorea med motiveringen: "Ville ha boll och han var delaktig. Vågade kliva fram, ta tag i bollen och fördela. Lugn och smart. Viktig på det centrala mittfältet."

En trea mot Tyskland med motivering: "Bra arbetsinsats av Ekdal. Låg ofta rätt i position och kämpade och slet. Vann många dueller på mitten. Spelade upp sig i passningsspelet, slog ofta korta och raka passningar. Stark trea."

En fyra mot Mexiko: "Kämpade och slet och tog ett tungt jobb för laget på mitten. Bra på att hålla i bollen och slog inte bort många passningar. Hade önskat lite fler längre passningar."

Men trots gruppsegern är Albin Ekdal ganska självkritisk.

- Jag tycker att mitt VM har varit helt okej. Spelmässigt har jag mycket mer att ge med bollen och så, men kämparmässigt och arbetsmässigt så är det hundraprocentigt. Det är det man kan kräva av en spelare, att vi alla ger hundra procent och det har vi verkligen gjort. Sedan finns det en del spelare som kan göra det bättre spelmässigt och jag är en av dem och förhoppningsvis kommer det nu, säger han.

Vad saknas?
- Jag tycker bara att jag kan göra det bättre än vad jag har gjort. Jag tycker inte att jag har varit tillräckligt bra med bollen. Jag har mer att jobba på där, men det har jag väl kompenserat med bra jobb. Det är därför vi vinner, för att alla offrar sig och då blir det att det offensiva får lida. Det går inte att jaga i 90 minuter mot Tyskland och sedan ställa om med full fart. Det funkar inte. 

Blir offensiven lidande för det hårda defensiva jobbet?
- Så är det absolut. Vi har försvarat oss mycket, både mot Mexiko och Tyskland och då blir det ju så att krafterna tar slut när man väl får tag i bollen. Men jag har höga krav på mig själv och jag tycker att jag kan göra det mycket bättre med bollen och jag tycker att jag har slarvat en del, men jag är nöjd ändå eftersom vi har vunnit och eftersom jag, precis som alla andra, har lagt ner ett jäkla bra jobb.

Publicerad 2018-07-01 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå