Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elanga kan välja bort Sverige: "Klart det vore tråkigt"

Sverige (herr)

Kamerun uppges ha kontaktat Anthony Elanga om landslagsspel.
Det är inget som får den svenska landslagsledningen att känna extra oro.  
- Men det är klart det vore tråkigt om han väljer något annat, säger landslagschef Stefan Pettersson. 

1:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Anthony Elanga har slagit igenom ordentligt när han på senaste tiden fått alltmer regelbunden speltid i Manchester United. Så sent som under söndagen blev han inbytt och gjorde mål i matchen mot Leeds.

Det har skapat intresse kring svensken gällande hans framtida landslagskarriär. Enligt medier i Kamerun har landets fotbollförbund tagit kontakt med Elanga angående landslagsspel, och de uppges försöka övertala honom att välja spel för Kamerun.

19-åringen kan välja mellan tre landslag: Sverige, England och Kamerun. På ungdomsnivå har han representerat Sverige men då han ännu inte debuterat i ett A-landslag är han inte låst till Blågult, utan har ett val att göra mellan sina tre alternativ.  

Annons

- Jag förstår om Kamerun försöker. Det är inget nytt, det händer många spelare som presterar och börjar komma upp sig och har flera medborgarskap, så det är ingen händelse vi inte har varit med om förr. Så det är inget som gör att vi blir extra oroliga, vi har ju vetat om länge att han har dubbla medborgarskap, kommenterar Sveriges landslagschef Stefan Pettersson.

Han är en av de största svenska talangerna, känner ni ingen oro över att han inte väljer Sverige?
-
Det är ju hans val till slut och så länge han har möjligheter är det klart att det vore tråkigt om han skulle välja något annat i slutändan.

Kontakten med spelare och vilka som är aktuella att bli uttagna är inget Pettersson är delaktig i, utan det är helt upp till förbundskapten Janne Andersson. Men att Elanga är en av spelarna som ledningen har koll på kan han bekräfta.

Annons

- Han var ju till exempel uttagen till januarilägret som inte blev av och det är ju inte så längesen.  Utan att ta Jannes jobb så är det klart att han är en av spelarna som våra fotbollsexperter följer. De följer ju ganska många spelare, då där är han definitivt med.

Publicerad 2022-02-21 kl 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto