Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Elfsborgs-stjärnan skadad - ersätts av Benfica-talangen

Nu har en skadad Sebastian Holmén skickats hem till Sverige.
– Det handlar om spelarna som är här och de är jag nöjd med, säger U21-bossen Håkan Ericson till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se är plats i Le Mans inför playoff-mötet med Frankrike. Under torsdagen fick media se 20 minuter av U21-landslagets sista träning inför bortamötet.

Och det är ett landslag med många avhopp. Maumer Tankovic och Simon Gustafson spelar i sina klubblag – men är för skadade för U21. Mattias Johansson har nobbat, Oscar Hiljemark är långtidsskadad och Emil Krafth är avstängd i första mötet.

Och det har blivit värre för Håkan Ericson. Tidigare under samlingen fick mittbacken Sebastian Holmén lämna truppen på grund av en knäskada.

– Han har problem med ett knä, men det var en gammal skada han kände till och där bedömde vi att det inte var någon fara. Men nu hade han varskott om att det hände något i förra matchen, men då var det andra knät så det var han helt oförberedd på, säger Håkan Ericson till fotbollskanalen.se.

Ericson har nu valt att kalla in Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, till truppen medan Holmén rehabiliterar hemma i Sverige.

Är Holmén aktuell till returen i Halmstad?
– Ja, det är han. Vi ska ha en dialog om det beroende hur det går för oss med skador och avstängningar.

Om avhoppen och skadorna kommenterar Ericson kort:
– Det vill jag inte lägga någon energi på. Det handlar om de som är här och de spelarna är jag nöjd med.

När Sverige går ut på MM Arena i Le Mans gör man det som stor underdog. Ett Frankrike med storstjärnor som Kurt Zouma (Chelsea), Aymeric Laporte (Athletic) och den offensiva stjärnan Florian Thauvin (Olympique de Marseille) är överlägsen favorit.

– Det är ett jävligt bra lag vi möter, det ska alla veta, men vi tycker också att vi är jävligt bra. Vi är här för att vinna de här två matcherna, säger förbundskaptenen. 

Publicerad 2014-10-09 kl 18:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons