Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Elm är inte rädd: "Hade de varit så bra hade de redan varit i VM"

Foto: Scanpix

Rasmus Elm

LISSABON. Rasmus Elm gjorde sin första tävlingsmatch mot Portugal.

Mittfältaren tror Sverige har en god chans.

- Hade de varit ett så bra lag hade redan varit i VM, säger han till fotbollskanalen.se.

I kväll väntar Portugal-Sverige i den första matchen av två med en plats i Brasilien-VM i potten. För snart fem år sedan gjorde Rasmus Elm tävlingsdebut mot just Portugal - och det blev 0-0.

-  Det var den första kvalmatchen för mig och det är goda minnen. Det var häftigt att vara med och det var ganska hårt tryck på oss och vi hade chanser att avgöra, säger Rasmus Elm.

- För egen del är det bara positiva minnen, hoppas vi kan få bättre resultat den här gången.

Hur stoppade ni Ronaldo?

- Vi spelade kompakt och Adam (Johansson) var väldigt bra och sedan var det samarbete så klart. Det var ingen utifrån som trodde jag och Adam skulle spela bra på den kanten men vi lyckades stänga till. I den matchen var han (Ronaldo) inte så skräckinjagande och även han kan en dålig dag.

Vad är svårt med honom?

- Det är att han har så mycket, även om du vet att han ska göra något så gör han det i världsklass och skjuter han inte mål så nickar han i den. Det går liksom inte att ta bort det, för tar du bort det ena så gör han det andra. Han är något utöver det vanliga.

Senast ni mötte Portugal så tog de sig till VM via playoff och även till EM senast gick man via playoff. Är Portugal ett lag som höjer sig när det gäller?

- Om de är ett playofflag? De har väl gått långt i flera mästerskap, men samtidigt, om de hade varit ett så bra lag så hade de redan varit i VM.

- Jag har fått lite tips av ryssarna. De var inte så imponerade, men ryssarna är inte så dåliga. De resonerar som att om de kan slå Portugal så kan vi. Ryssland gjorde ett par bra matcher taktiskt mot Portugal. Mycket handlar om att få stopp på Ronaldo som är deras kugge och som ska göra det.

Du har haft en ryckig säsong med blodproppen, eller hur?

- Det får man säga, det är något liknande nu som när jag kom till förra samlingen och efter det var jag borta med lite sviter från det.

Ingen fara?

- Nej, vi gjorde undersökningar och det var inget. Jag hade ont och det handlade om att vila till att det lagt sig.

Publicerad 2013-11-15 kl 06:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons