POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Elm vill inte göra en "Sebastian Larsson": Inte min karaktär"

Foto: Scanpix

Rasmus Elm i mitten

HELSINGBORG. Sebastian Larsson signalerade tydligt var han vill spela.

Rasmus Elm ligger lågt - trots rotation:

- Inte min karaktär att vara sådan, säger CSKA-mittfältaren.

Inför EM i Polen och Ukraina var förväntningarna stora på Rasmus Elm, men det blev ingen succé. Kanske delvis på att han fick spela på flera olika positioner.

Ändå ligger han lågt med krav om att spela centralt.

- Jag spelar där det är bäst för laget, säger Rasmus Elm till fotbollskanalen.se. Det är naturligtvis annorlunda i klubblaget än i landslaget.

Fast det är inte optimalt för dig att spela på kanten?

- Nej, jag spelar ju innermittfältare i klubblaget och gör inte många träningar på en kant, men jag har inte några större problem i den positionen. Jag går ju in i mitten ändå och jag gissar att det är vad Erik vill ha om han sätter mig på kanten.

I kväll mot Kina får han chansen centralt, och i både AZ där han gjorde en stark säsong och i nya klubben CSKA Moskva är det där Rasmus Elm är som bäst. I landslaget har det blivit få chanser, och det var ingen succé i EM-premiären mot Ukraina:

- Första halvleken mot Ukraina var en av de sämre jag gjort i landslagt, kanske bara Wales som är sämre, säger Rasmus Elm.

Blev EM för stort?

- Det tycker jag inte, jag var förberedd även om man så klart hade kunnat göra det bättre. Klart att jag blev besviken på mig själv, särskilt när det blev som det blev att vi åkte ut.

Rasmus Elm säger att förberedelserna var bra och att han egentligen inte kan peka på något som kan förklara att varken han eller landslaget presterade på topp förrän det var för sent. Om det blir ett VM i Brasilien är det inget han vill ändra på:

- Runt omkring blir det inte så annorlunda, men det är klart att det hjälper att ha ett mästerskap i benen. Mer förberedda än var vi var är det svårt att vara.

Rasmus Elm säger att flytten till Moskva är en stor personlig utmaning ihop med den sportsliga och att han säger att omställningen både går snabbar och bättre än när han gick från Kalmar till AZ. Att Erik Hamrén och andra velat se att han tar för sig mer är inget han tror kommer att ske:

- Det påverkar mig inte alls om någon vill ändra på mig som person. Man kan jobba på det men jag kommer inte ändra på mig för att vara andra till lags.

Så glöm att Rasmus Elm kommer att gå ut och ryta mot att han återigen får spela på kanten och inte på den plats han presterar bäst på i klubblaget. Utan han får visa på planen - som i kväll mot Kina.

Publicerad 2012-09-06 kl 14:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå