Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Elmander om måltorkan: Jag känner av det

SWANSEA Två uppmjuknande frågor. Sedan kommer frågorna. Johan Elmander förföljs av snacket om måltorka.
- Jag känner av det, säger han till fotbollskanalen.se.

Erik Hamrén lär testa Johan Elmander som släpande anfallare bakom Marcus Berg mot Wales. En Elmander som dels förföljts av att missa bra chanser i Bolton och dels av ett gäng hackkyclingar. Det har bara blivit två mål under säsongen och i senaste matchen mot Wolverhampton byttes han ut efter att ha missat tre bra chanser.
- Gör man inte mål som forward så blir det press. Det är klart jag känner av det lite, säger han till fotbollskanalen.se.

Men han anser inte att det bara är mental styrksa som saknas.
- Det är både mentalt och att man har otur. Har man det oflytet som jag har nu så står det en kille på mållinjen som det gjorde senast.

Är det orättvist att bara se till målen?
- Många av de chanser som kommit har jag själv skapat. Det hade varit värre om jag inte kommit fram till dem alls. Det är bara att kämpa vidare så kommer nog målen.

- De som följt mina karriär vet ju att det går upp och ner med målen. Jag ger alltid 100 procent och är en spelare som lika gärna spelar fram som gör mål.

En katalysator kan kanske bli rollen som släpande anfallare mot Wales. Elmander körde ett kort pass i den rollen under dagens träning.
- Intressant. En roll som jag hade i Bröndby. Vill Erik att jag spelar där så är det jättekul. Att få ligga bakom och fiska lite och hitta djuppledslöpningar bakom deras backlinje.

En natt kvar till match. Ligger du sömnlös och grubblar över missade chanser?
- Nej, absolut inte. Det var när man var 20 år det hände.

Publicerad 2010-03-02 kl 18:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons