Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Elmanders förre tränare: "Seb ska spela"

Efter Chippens skada finns det en ledig plats till höger på mittfältet. Nu har Johan Elmander seglat upp som en kandidat till platsen. Elmanders gamla tränare har dock klart för sig hur det ska se ut.
- Sebastian ska spela, ingen tvekan, säger Zoran Lukic till fotbollskanalen.se.

Redan innan Chippen blev skadad tyckte många att Sebastian Larsson var given till höger på mittfältet efter hans lyckade säsong i Premier League. Nu är hans främsta konkurrent om platsen borta men Larsson är ändå inte säker på att få spela.

I matchen mot Grekland var det Johan Elmander som fick hoppa in när Chippen skadade sig; och Toulouseanfallaren har även tränat på yttermittfältspositionen inför matchen mot Spanien.

Elmander själv sagt att han gärna spelar, även om det inte är i anfallet.
-Jag kan spela back om Lagerbäck vill, har han sagt till fotbollskanalen.se.

Även Sebastian Larsson har medgivit att Elmander är ett alternativ på positionen eftersom han spelat där förr och gjort det bra.

För Zoran Lukic, Johan Elmanders tränare under tiden i Djurgården råder det ingen tvekan om vem som ska spela.
- Ska någon av dem spela där är det Sebastian göra det, ingen tvekan. Sebastian spelar på den positionen och är framtiden där. Tittar man framåt kommer Johan aldrig bli ordinarie på den positionen och jag är osäker på hans taktiska kunnande som högerytter, säger Lukic till fotbollskanalen.se.

Zoran Lukic säger att han förstår att Elmander vill spela till varje pris efter som det är en ära att spela matcher som den mot Spanien på lördag.
- Visst, han skulle klara det. Han har en enorm arbetskapacitet och är en lojal spelare som inordnar sig i kollektivet i alla lägen. Men ska Johan spela ska han göra det som forward, säger han.

Publicerad 2008-06-13 kl 15:26
Annons
Annons
Annons