EM-drömmen lever för P19 - Isak målade mot Irland

Bundesliga

Svenska P19-landslagets EM-dröm såg ut att vara krossad efter förlusten mot Belgien i dagarna.
Men en 3-0-seger över Irland under lördagen har tänt hoppet igen.

I torsdags spelade Sveriges P19-landslag sin första match i Elite Round av EM-kvalet. Då föll man med 2-1 mot Belgien, och i och med att att bara är gruppettorna som går vidare till EM och inbördes möten går före målskillnad enligt Uefas tävlingsregler ställde den förlusten till det en hel del.

Men under lördagen tändes hoppet om ett EM-slutspel i Georgien. Sverige besegrade nämligen Irland med hela 3-0, efter mål av Svante Ingelsson (Kalmar FF), Thomas Poppler Isherwood (Bayern München) och Alexander Isak (Borussia Dortmund) - samtidigt som Belgien kryssade mot Italien. Italienarna kvitterade så sent som i den 90:e minuten.

Resultaten innebär att en svensk seger mot Italien i den sista gruppspelsmatchen räcker för avancemang till EM, OM Belgien samtidigt tappar poäng mot Irland.

Om matchen mot Irland säger förbundskaptenen Claes Eriksson följande till Svenska Fotbollförbundets hemsida:

- Vi gör en riktigt bra insats. En gedigen insats från spelarna och laget. Slutresultatet speglar både bollinnehav och målchanser tycker jag.

Alexander Isak byttes in i den 65:e minuten och gjorde 3-0-målet bara åtta minuter senare.

Än en gång på en frispark, Isak tar med sig bollen med ena foten och avslutar med andra foten. En fin teknisk prestation av honom, säger Claes Eriksson.

Publicerad 2017-03-25 kl 17:27