POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Emil Johansson lider med Bajen: "Har fortfarande kontakt"

KAPSTADEN. Emil Johansson slog igenom i Hammarby.
När klubben föll ur allsvenskan fanns inget val för att fortsätta att utvecklas.
- Jag var tvungen att flytta, säger han till fotbollskanalen.se.

Under U21-EM sommaren 2009 klev Hammarbys vänsterback Emil Johansson fram och excellerade som vänsterback. Tyvärr hade klubblaget det tungt samma säsong – och när superettan var ett faktum flyttade den nyblivna landslagsbacken:

- Jag hade förfrågningar i Sverige, Danmark och Norge och jag ville inte gå till någon annan svensk klubb, och då var Molde det bästa alternativet sportsligt sett till att man kommit tvåa och vunnit cupen, säger Emil Johansson.

- Jag var tvungen att flytta, superettan var inget alternativ.

Nu är Johansson med landslaget på turné igen, och efter en bänkplats hela matchen mot Botswana hoppas han få vara en del i lördagens match mot Sydafrika:

- Man har chansen att visa vad man kan när man är på en sådan här turné, och då måste man göra bra ifrån sig både på träning och match, säger Johansson efter en i raden av träningar under resan.

Fortfarande har Johansson koll på vad som sker i Hammarby:

- Ja, jag pratar med en del av spelarna och jag lider med dem och klubben. Man var inte bra nog för att gå upp, helt enkelt. Man kom aldrig in i ett stim och det var synd.

- Samtidigt gläds jag åt att min andra gamla klubb, Degerfors, har gått bra.

Emil Johanssons flytt till Molde innebar under våren ett hack i kurvan för vänsterbacken som många trodde skulle ta klivet närmare det riktiga landslaget:

- Det har verkligen varit upp och ner under första halvan av säsongen, och problemet var att de inte sålde vänsterbacken som jag var köpt för att ersätta och jag fick spela vänsterforward i ett 4-3-3-system.

- Fast i somras blev den backen utlånad och efter det har det gått bättre för mig och jag har fått spela. Jag känner ett stort förtroende nu, och ibland får man bara bita ihop.

Nyttigt, eller?
- Just där och då är man irriterad men i efterhand är det nog nyttigt, men jag vill inte spela där igen.

Molde är något av vinterns lag i Norge sett till att landets störste spelare, Ole-Gunnar Solskjaer, lämnat jobbat som reservlagstränare i Manchester United för att ta över Emil Johanssons lag:

- Det är ett jäkla fokus och det är kul, men jag har bara varit med om två träningar. Han verkar avslappnad, soft och lugn. Det verkar som om vi ska ha mycket boll och spela efter backen, och det är kul.

Kan lära en del av honom?
- Absolut, han har varit med om en hel del och det ska bli spännande att ta del av.

Publicerad 2011-01-21 kl 10:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå