Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Ericson inför lottningen till U21-EM: "Extra svårt den här gången"

Foto: SCANPIX

I morgon lottas U21-EM till Polen nästa sommar. De regerande mästarna Sverige, som gick obesegrat genom kvalet, är i den lägsta seedningsgruppen.
- Det har väl varit några lottningar där det har varit lite konstigt, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Succésommaren 2015 för det svenska U21-landslaget följdes upp med ett nytt mästerskap i Polen nästa sommar. Under torsdagen lottas grupperna, som är tre till antalet jämfört med tidigare två. De regerande mästarna Sverige gick obesegrat genom kvalspelet, trots detta återfinns man i den sämsta seedningsgruppen, grupp 3.

- Det är inte mycket man kan påverka. Men det har väl varit några lottningar och seedningar där det har varit lite konstigt, säger förbundskaptenen Håkan Ericson när Fotbollskanalen når honom när han precis har landat i Krakow, där lottningen äger rum i morgon.

- Den spontana reaktionen var väl att vi åtminstone skulle hamna i seedningsgrupp 2.

Trots att U21-EM utökats med en extra grupp så följer semifinal fortfarande direkt på gruppspelet. Det innebär att endast gruppettorna samt den bästa tvåan går vidare.

- Det är klart att det blir extra svårt den här gången när det bara är ett lag per grupp som går vidare, och bästa tvåan. Men jag brukar lägga minimalt med energi på det innan en lottning, det är inget jag kan påverka. Vi får ta an den utmaningen som vi får när det är klart, säger Håkan Ericson.

- Den lottningen som vi får är vår drömgrupp. Det är så vi får förhålla oss till det.

Är det något lag som du ser som extra starkt inför lottningen?
- Jag måste säga att jag inte vill bjuda på det. Det är alltid så att om man säger att något lag är starkt före så får vi igen det efteråt. Det finns ju några lag som precis som vi har gått igenom de här grupperna obesegrade. Danmark har gjort ett jättebra kval och Tyskland, England och Italien är obesegrade också. Så det är många starka lag som har gjort det bra ifrån sig i kvalet. Sen har vi inte börjat scouta lagen mer, säger Ericson.

- Vi börjar titta på det när vi vet vilka vi ska möta.

Seedningsgrupperna

Värdland: Polen (plats 1 i Grupp A).

Pott 1: Tyskland, Portugal.

Pott 2: England, Spanien, Danmark.

Pott 3: Italien, Sverige, Tjeckien, Serbien, Slovakien, Makedonien.

EM-städerna

Grupp A: Kielce och Lublin
Grupp B: Gdynia och Bydgoszcz
Grupp C: Tychy och Kraków
Semifinaler: Tychy och Kraków
Final: Kraków

Publicerad 2016-11-30 kl 12:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER