Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Ericsson efter tuffa lottningen: "Shit kände man först"

Sverige fick en riktigt tuff lottning till U21-EM i Tjeckien. England, Italien och Portugal väntar för Håkan Ericssons lag.
- Många av spelarna andas möjligheter i varenda liten cell, säger U21-förbundskaptenen till fotbollskanalen.se.

Det är mer än sju månader kvar till U21-EM i Prag. Turneringen som John Guidetti & Co kvalificerade sig till efter bragden på Örjans vall. Under onsdagskvällen flög förbundskaptenen Håkan Ericson, assistenten Andreas Pettersson och överledaren Lars-Erik Hemgren ner till Prag. Där fick de se Sverige lottas in i ett riktigt tuff grupp i U21-EM av den tjeckiske legendaren Pavel Nedved.

England, Italien och Portugal är Sveriges motståndare i gruppspelet sommaren 2015.
- Jag h
ade hoppats på a-gruppen när man satt där. Just när det drogs kändes det shit, säger förbundskaptenen Håkan Ericsson till fotbollskanalen.se.

- Det var väl kopplat till att hamna i Prag. Allting känns mer greppbart i förstaläget. Fotbollsutmaningen är lika stor i båda grupperna, fortsätter Ericsson.

Kan det passa Sverige att hamna i en på pappret tuffare grupp?
- Ja, det kanske kan vara det. Svenska lag brukar gilla att slå ur underläge. Reaktioner som alla får är att det är tufft. Men vi har vunnit en kvalgrupp, kanske den tuffaste någonsin i U21.

- Många av spelarna andas möjligheter i varenda liten cell av kroppen, säger Ericsson.

Efter att ha varit på plats i Prag och sett hur Tjeckien börjat förbereda sig för EM-turneringen så ser Håkan Ericsson fram emot turneringern och tror att det kan bli en riktig fest.
- De satsar otroligt mycket på det här. Det är deras största arrangemang i fotbollen någonsin. Oerhört välplanerat allting. Det är en fest att vara här just nu. Vi ska njuta av det men vi ska också åka ner och prestera resultat. Och det kan jag inte lova, men man ska inte sätta begränsningar med det här laget. Jag hoppas på viss publik hemifrån med tanke på att det är rätt nära till Tjeckien. Jag tror det kan bli en väldigt stor fotbollsfest, säger Håkan Ericsson.

U21-EM spelas 17-30 juni.

Publicerad 2014-11-06 kl 20:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons