Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Evras nya ordkrig - kallar kritiker för "parasiter": "Hans utspel är löjligt"

Foto: Scanpix

Patrice Evra startar ett ordkrig - igen. Den här gången är det hans landslagskritiker plus ett gäng journalister som hamnar i skottgluggen.

- Parasiter, säger Manchester United-stjärnan.

I samband med VM 2010 slungades "Les Blues" in i vad som närmast kan beskrivas som ett totalt upplösningstillstånd. Inför öppen ridå revolterade spelartruppen mot ledarstaben med förbundskapten Raymond Domenech i spetsen. Nicolas Anelka skickades hem av disciplinära skäl, men det var Patrice Evra som pekades ut som den främste uppviglaren av medierna.

Nu har han kastat sig in i en ny kontrovers med huvudet före, och denna gång är försvararen irriterad på ett flertal experter och reportrar som bevakar landslaget. Inte minst verkar han störa sig på TV-profilen och förre världsklasspelaren Bixente Lizarazu.

- Det är alltid samma sak med medierna. Vissa personer vill ljuga för det franska folket och hävdar att Evra skulle vara oälskad, att jag är arrogant. Det är inte sant, säger Evra till Telefoot.

Han fortsätter:

- När jag träffar folk på gatorna hemma i Frankrike är de extremt vänliga. När jag går ut på staden för att äta mat i Paris kommer folk fram och vill prata. Jag har ingen aning om vad Lizarazu har emot mig. Så vitt jag vet blev han aldrig framröstad som världens bäste ytterback, som jag själv blivit. När vi spelade i landslaget tillsammans ville han inte skaka min hand när jag kallades in första gången. Han var den enda som inte gjorde det.

Enligt Evra rör det honom egentligen inte i ryggen att somliga kritiserar honom offentligt. Däremot anser han inte att hans familj ska behöva tåla att "osanningar" sprids om hans person.

- Alla luffare borde sluta ljuga för Frankrike. De är parasiter, säger han.

Bixente Lizarazu, som också uttalar sig i Telefoot, förstår inte utspelet.

- Det är motbjudande alltsammans, men om jag nu skas vara honom så stämmer ingenting av det han påstår. För det första blev jag visst utsedd till världens bäste ytterback när jag var aktiv. Men det är inte viktigt. För det andra minns jag inte ens att vi någonsin korsade varandras vägar i landslaget, så hur skulle jag ha kunnat ignorera honom? Det är bara att kolla vilket datum jag slutade och när han blev inkallad första gången, säger Lizarazu.

- Dessutom är det väldigt dålig tajming att komma med det här pratet inför en viktig VM-playoff. Ärligt talat, det här är löjligt.

Publicerad 2013-10-20 kl 21:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons