Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

EXKLUSIVT: Ljungberg: "Blir ingen landslagscomeback"

12å

Fredrik Ljungberg är klar för minst två år i Seattle Sounders
Men han gör ingen Beckham – och satsar på landslaget igen.
- Det är smickrande att en del vill se mig där, men jag står för det beslutet, säger Ljungberg exklusivt till fotbollskanalen.se.

Bara någon timme efter presskonferensen i Seattle får fotbollskanalen.se direktkontakt med Sveriges nya USA-export Fredrik Ljungberg. Han har precis gjort klart med två år i Seattle Sounders FC och är på gott humör.

Nöjd över sitt val att fortsätta karriären.

- Jag ville göra något nytt och det känns rätt att gå hit när jag är på topp. En hel del fotbollsfolk som jag talade med i Europa tyckte jag skulle stanna i tre år till i Europa, men det hade varit lite lögn mot den amerikanska fotbollspubliken att gå hit när man känner sig slut, säger Ljungberg efter en presskonferens och på väg att möta Sounders fans vid en träff på matcharenan.

ANNONS

Var något annat aktuellt, som arabvärlden?

- Nej, arabvärlden var inte aktuellt, skulle jag fortsätta i Europa ville jag göra något nytt som att spela i Italien eller Spanien.

Vad sa ägaren till Sounders för att övertala dig att flytta dit?

- De som äger laget vill verkligen bygga det här ordentligt och sedan är det den region i USA där fotboll är populärast och där flest spelar. Dessutom är fansen högljuddast och man tror på 27 000 på varje match och det är inte dåligt ens i Europa. Här finns helt enkelt alla förutsättningar att bygga något bra. Jag har varit i Seattle tidigare men jag har varit här och kollat igen, jag ville göra min hemläxa ordentligt.

Vad var din bild av MLS innan du valde att gå dit?

- Jag har sett en hel del på ESPN genom åren när man legat på hotell och det har alltid varit fysiska och vältränade spelare. Nu har jag försökt sätta mig in i ligan ännu bättre.

Under tre månader har Seattle Sounders FC bearbetat Fredrik Ljungberg, men den förre Arsenal-stjärnan tackade hela tiden nej.

ANNONS

- Jag ville ta mig tid och fundera ordentligt vad jag ville göra. Det sa jag till Claes (Elefalk) och andra agenter runt om mig. Jag ville inte bli pushad till något utan en dag skulle jag vakna upp och känna vad jag vill göra.

När var det?
- Det är ett litet tag sedan jag kände att jag ville spela fotboll.

Hur nära var det att du slutade helt?
- Jag funderade på det, men jag kan inte säga hur nära. När man funderar så tänker man på alla alternativ.

Enligt Fredrik Ljungberg var Seattle inte den enda klubb som visade intresse för hans tjänster, i stället var det en rad klubbar som hörde av sig.

- Jag har sagt nej till allt under tiden. Klart att det kändes skönt att man visst att många var intresserade och en komplimang, men jag kände att jag ändå ville ta den här tiden till att fundera och inte bli intvingad i något.

Var det av skadeskäl som du tog en time-out?

- Nej, definitivt inte. Jag känner mig i bra form.

Hur svårt är det att lämna England?

- Det är ju där jag levt nästan hela mitt vuxenliv och har trivts fantastiskt, men jag kände att om jag skulle spela i Europa så skulle jag göra något nytt som att flytta till Italien eller Spanien. Men nu ville jag göra något helt nytt efter att ha varit proffs i Europa sedan jag var 17 år.

ANNONS

Varför lämnade du West Ham på det sättet – att du blev utköpt?

- Jag kan inte uttala mig om det tyvärr.

Hur ser du på landslaget – en del vill ha dig tillbaka?
- Jag fick höra det på presskonferensen och det är smickrande och kul, men när jag tog det beslutet så menade jag det verkligen och även om man aldrig ska säga aldrig så står jag för det beslutet.

Det ryktas i en svensk tidning att du lockats över av att få vara med i en film?
- Ha ha, man ska inte allt, och det handlar inte om någon roll här. Även om en del av dem bakom klubben är från Hollywood så finns det ingen roll. Det är ett stort paket som gör att jag flyttar hit. Vad det är? Ja, det kan jag inte gå in på än, men det är ingen filmroll.

Uppgifter gör gällande att Fredrik Ljungberg får 20 miljoner kronor om året i lön av Seattle Sounders och sedan ligger ägarna och ligan bakom extra reklamavtal och bonusavtal som kan lyfta lönen ytterligare 15 miljoner dollar (120 miljoner kronor). På liknande sätt som David Beckham har det – fast på en lägre nivå.

ANNONS

- Jag vill inte gå in på det, säger Ljungberg.

I januari flyttar han till Seattle och ansluter till laget för att börja träna. Innan dess blir det ingen fotboll utan mer träning på egen hand.

- Jag har ökat träningsdosen sedan någon tid tillbaka och ska fortsätta med det och det har känts bra i kroppen. Jag ska se till att hålla mig fit fram till dess. Tyvärr kan jag inte träna med något lag på grund av försäkringsproblem.

- Jag kommer vara i London mest delen av tiden men kommer att åka hit och kolla på bostäder.

Är de här två åren de sista du gör på planen?

- Nej, det får vi se, det är inget som jag vet nu.

Men det dröjer en aning innan Fredrik Ljungberg spelar tävlingsfotboll igen, MLS börjar först i början av april och då ska Sounders storstjärna vara i topptrim.

Publicerad 2008-10-30 kl 19:52
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto