Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Experten: "Att beskedet kommer nu kan bli positivt för EM"

Foto: Scanpix

Håkan Ericson får sparken av Svenska Fotbollförbundet, men leder U21-landslaget i EM.
En olycklig situation, menar TV4:s expert Anders Andersson.
- Men bättre att beskedet kom nu än att det råder ovisshet över EM, säger Andersson.

Under torsdagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson lämnar sitt uppdrag efter EM i Polen sommaren 2017. Fotbollskanalen kunde senare berätta att Ericson får sparken, att det var SvFF som inte vill ha honom kvar när hans avtal löper ut efter EM.

Nu ska alltså en sparkad förbundskapten leda U21-landslaget i EM.

- Klart det är en olycklig situation, så är det. Samtidigt är det lite speciellt med U21, eftersom en del av spelarna från guldet inte är kvar och så som jag känner Håkan är jag säker på att han kommer vara motiverad och göra ett jättebra jobb i EM. Det är jag inte orolig för. Men det är klart att det kan ta lite energi om han är besviken, säger TV4:s expert Anders Andersson.

- Jag tror inte det blir några frågetecken kring hans ledarskap för spelarna. Hans facit talar för sig och spelare som haft det tufft i klubblag har gjort jätteinsatser i U21-landslaget. Håkan har onekligen något som funkar. 

Om man vänder på det, hade det varit värre om förbundet inte gav besked och att ingen skulle veta vad som händer med Ericson när EM närmar sig?
- Ja, det tror jag. Precis. Nu vet alla läget. Det här är ju 94:ornas sista turnering och det här är inte lika illa som om han vore klubbtränare, då kanske spelare hade tappat respekt för att han inte ska vara kvar. Men nu vet alla vad som gäller och Håkan känner gruppen väl. Det här blir ett tydligt avslut också. Jag tror att det här kan vändas till något positivt.

Vad tänker du kring SvFF:s beslut som sådant, att de går vidare?
- Det är svårt att uttala sig om det när man är utanför. Vissa säger att det är en brasklapp men vi har inte alla argument. Generellt sätt tycker jag att om man har bestämt sig för en sak så är det bättre att genomföra den så fort som möjligt.

Publicerad 2016-12-15 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons