Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Experternas drömnamn till att ersätta Erik Hamrén

Foto: Scanpix

Under måndagen meddelade Erik Hamrén att han slutar som svensk förbundskapten efter sommarens EM. Vi har kollat med C More och TV4:s profiler om vem de tycker borde ta över.

Imorse kunde Fotbollskanalen avslöja att Erik Hamrén slutar som förbundskapten efter sommarens EM. På en presskonferens under dagen bekräftade han uppgifterna och nu har vi kollat med olika fotbollsprofiler om vem de tycker borde bli ny förbundskapten.

Fråga 1: Vem tycker du ska ta över efter Erik Hamrén som ny förbundskapten?
Fråga 2: Varför?

Lasse Granqvist

1. Jörgen Lennartsson.

2. Efterträdaren behöver vara en stark fotbollskunnig person som även kan handskas med medier och det marknadsmässiga och jag tycker Jörgen Lennartsson passar bäst in på det.

 

Jonas Dahlqvist

1. Henrik Larsson som förbundskapten, Johan Mjällby som assisterande

2. Den här kombon tycker jag är överlägsen eftersom båda har varit på den största nivån som spelare, har erfarenhet av sina roller och känner varandra väldigt väl.

 

Anders Andersson

1. Henrik Larsson eller Jonas Thern.

 2. Borde försöka få in någon som tänker nytt, har mycket kunskap och klarar pressen.  

 

Martin Åslund

1. Jag har inget direkt namn just nu. Övertid är det intressant med Henrik Larsson men att ta in honom nu vore en chansning eftersom han inte har så mycket tränarerfarenhet.

 2. Man bör främst titta noga på någon som har spelarbakgrund eftersom jag tror att spelartruppen vill ha det, kan få ordning på försvarsspelet och kanske få Zlatan att fortsätta spela längre ett eller två år till i landslaget. Sedan är det även önskvärt om det är någon som är bättre på att prata med media än Hamrén.

 

Jesper Hussfelt

1. Håkan Ericsson och Andreas Pettersson.

2. De har visat att de är bra tränare, har koll på framtida spelare, förstår hur förbundet och har starka meriter efter U21-guldet.

 

Jon Persson

1. Jörgen Lennartsson och Alexander Axén tillsammans

2. Två tränare som har stort fotbollskunnande, är taktiskt skickliga och har en glimt i ögat som både spelarna och svenska folket nog skulle tycka om.

 

Olof Lundh

1. Henrik Larsson och Jonas Thern.

2.  Det är en liten drömkonstellation där Larsson är lite mer som Lagerbäck, och inte alls så offensiv som Thern vill spela.  

Publicerad 2016-02-01 kl 15:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons