POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Expertkommentatorn: ”Backe har auktoritet och meriter”

TV4:s expertkommentator, och före detta landslagsmannen är inte överraskad att Lars Lagerbäck lämnar – och han tycker att Hasse Backe är en bra efterträdare.
- Han har varit runt och är van vid att hantera stjärnor, det ska man inte underskatta vikten av, säger han till fotbollskanalen.se.

Lars Lagerbäck lämnar sin post som förbundskapten, och en som har spelat under Lars Lagerbäck, och sedan följt honom från sidan är Anders Andersson – före detta landslagsmittfältare och numera expertkommentator i TV4.
- Jag är inte jätteöverraskad över hans beslut. Och jag tycker att han gör rätt. Det krävs kanske lite nytänk, säger Anders Andersson.

- Jag själv har jättepositiva erfarenheter av honom. Han har verkligen haft mycket framgångar, och spelarna har varit trygga med honom. Det kanske inte har varit så kul för media alla gånger – men det viktigaste är ändå att spelarna är trygga med honom, och det har de varit.

Sett till den senaste tiden – kunde han ha gjort något annorlunda?
- Det kan man alltid tycka så här i efterhand. Man kan tycka ibland att det är lite för safe, men samtidigt, i viktiga matcher kan man inte experimentera hur som helst. Det blev rätt tydligt efter U21-EM i somras när de unga fick chansen att det var ett stort steg att ta.
- Men nu däremot, nu måste man kunna låta nya spelare få chansen.

Hur ser du på pratet om efterträdare, några önskemål?
- Vi har ju de givna namnen som kommer upp och jag har svårt att komma på någon utanför ramarna. Jag har träffat ”Svennis” några gånger – han är också en sådan som får spelarnas förtroende och det är väldigt viktigt. Man spenderar ju inte så mycket tid i träning jämfört med klubblagen.

- En annan som har nämnts är ju Hasse Backe. Honom har jag ju haft i Ålborg där vi vann guld. Jag skulle nog säga att han är en av de bästa tränare jag haft. Backe har auktoritet och meriter. Vi har jul lite stjärnor i landslaget och Backe han har varit i Panathinaikos och i machester City och i Mexiko. Man ska inte underskatta vikten av att kunna hantera stjärnorna, säger Anders Andersson.

Publicerad 2009-10-12 kl 00:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå