Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

EXTRA - Landslagsläkaren: Larsson är borta

Som om skadekrisen inte var stor nog.
Nu är Henrik Larsson borta från VM-kvalet – efter en lårbristning.
- Jag har aldrig haft en sådan situation sedan jag började, säger Lars Lagerbäck.

Henrik Larsson missar inte bara VM-kvalet på lördag, utan han kan vara borta resten av säsongen. Han fick en bristning i höger lår under träningen.

- Dessvärre finns det ingen mirakelkur, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

- Henrik Larsson är borta, han fick en bristning i låret och kan inte vara med. Om han inte kan spela mer i år? Svårt att säga nu.

Är det låret som gjorde att han fick kliva av mot Malmö?

- Han hade bara lite känning då men efter det har det känts bra. Han fick ingen förvarning alls, det bara brakade till.

Det var i slutet av tisdagens träning på Råsunda som Henrik Larssons lår gick sönder. Sedan tidigare är Anders Svensson, Tobias Linderoth, Christian Wilhelmsson, Olof Mellberg och Erik Edman borta.

- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Lars Lagerbäck. Det var någon som sa att det var 500 landskamper som fallit bort.

Vad tänkte du när han blev skadad?

- Det for en svordom genom hjärnan.

Vad betyder han?

- Som Henrik har spelat så är han betydelsefull både på och utanför planen. Just den typen av allroundforward har vi inte i truppen men vi har andra spelare.

Förbundskaptenen liknande situationen vid mötet med Spanien för två år sedan då ett nederlagstippat Sverige slog gruppens storfavorit på Råsunda.

- Vi får jobba vidare och försöka se till att de andra kliver in, säger han. När man har skador är det inget man pratar om, vi fokuserar på de som är här. Det var tråkigt i omklädningsrummet nu, men efetr det är det full fokus.

Vad betyder det?

- Jag tror inte spelarna påverkas. De är upptagna om sin egen roll och egen prestation. Man fungerar inte så, och jag tror de flesta ser möjligheterna.

Henrik Larsson åker hem i dag från landslaget och ännu är det inte bestämt vem som blir lagkapten. Även Sebastian Larsson blev skadad men det är ingen fara för lördag.

Publicerad 2008-10-07 kl 15:05
Annons
Annons
Annons