Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

EXTRA: Zlatan skadad - kan missa EM-kvalrysaren mot Ungern

Nästa

Avbryt
Försök igen

Smällen mot MFF står Zlatan dyrt. Superstjärnan kan missa Milans ligapremiär - och EM-kvalrysaren mot Ungern.
- Jag oroar mig inte just nu, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Det var i träningsfajten mellan ”Ibras” gamla lag Malmö FF och hans nuvarande, Milan, som olyckan var framme. I en närkamp med Ivo Pekalski vred han till vristen och såg plågad ut efter situationen.

- Jag har ont nu, hoppas det inte är någon större fara. Jag stukade foten tidigt i matchen men jag ville fortsätta, spela vidare och njuta av stunden, sade Zlatan till fotbollskanalen.se efteråt.

Nu rapporterar AP att Milans läkare lämnat dystra besked. Det ser inte ut att bli någon medverkan mot Cagliari 27 augusti. Frågan är hur skadan påverkar 29-åringen till landskampen borta mot Ungern i EM-kvalet 2 september. Ett nyckeldatum för Sverige – som ju slåss för att gå till EM nästa sommar.

- Min förhoppning är att han spelar i landslaget. Jag har fått information om skadan i dag, men det går inte att oroa sig nu. Den här sortens saker händer men jag kan inte gå och oroa mig nu, säger förbundskapten Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Milans hemsida skriver att man kunnat diagnosticera den svenske spelaren med en stukning och att han kan återgå i spel om två veckor - om inga komplikationer tillstöter.

Landslagets sjukgymnast Rickard Dahan hoppas att allt ska gå vägen för "Ibras" del och förutspår att han trots allt kan spela mot Ungern.

- Jag har haft kontakt med Milans läkare. Jag kikade på hans fot i går och Milans läkare har kikat på den i dag och har dessutom röntgat den. Och röntgen visar att det inte rör sig om någon skelettskada så det är positivt. Som det ser ut nu så är det inget allvarligt. Det är en försiktighetsåtgärd för att se till så att Zlatan är hundra i foten.

Publicerad 2011-08-16 kl 22:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons