Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Fabregas om Larsson: God vän och väldigt duktig

Arsenals mittfältsstjärna Cesc Fabregas kan få möta två av sina gamla lagkamrater när Spanien möter Sverige imorgon. Om han får spela vill säga.
- Om jag får sitta på bänken ska jag göra mitt bästa om jag får chansen, säger han.Fabregas kom till Arsenal från Barcelonas ungdomsakademi redan 2003, endast 16 år gammal. Sedan dess har han gått från klarhet till klarhet och är idag en av Arsenals viktigaste spelare. Men i det spanska landslaget går det tyngre. Efter 25 landskamper har det fortfarande inte blivit något mål i den rödgula tröjan och i första matchen i EM mot Ryssland fick han börja på bänken.

- Jag är här för att göra det min förbundskapten vill att jag ska göra. Om jag får spela ska jag göra mitt bästa för att ta vara på tillfället, men konkurrensen är hård. För mig är det inget problem att sitta på bänken. Jag vet att jag är redo om jag får chansen, säger Fabregas.

Tillsammans med Carlos Marchena och Marco Senna gav Fabregas en presskonferens på arenan i Innsbruck kvällen innan match och alla tre var generösa med beröm till det svenska laget.

- Det handlar inte som många tror om en eller ett par spelare i Sverige. Det är ett riktigt bra lag som spelar ett stabilt försvarsspel, både i backlinjen och på mittfältet. Vi måste försöka se till att vi hittar utrymme på kanterna, säger Fabregas.

Under åren i Arsenal har Fabregas varit lagkamrat med både Fredrik Ljungberg och Sebastian Larsson, båda två högaktuella för start i morgondagens match.

Har du pratat med Ljungberg?

- Nej, jag har inte hans nummer och han har inte mitt.

Vad tycker du om Sebastian Larsson?

- Förutom att han är en god vän är han också en väldigt duktig fotbollsspelare. Han hade det tufft i Arsenal där konkurrensen var stenhård, men ibland måste man ta ett steg tillbaka för att ta två steg framåt. Nu är han här och han kommer att göra många bra matcher framöver. Jag önskar honom givetvis lycka till, vi får bara hoppas att han inte gör sitt livs match mot oss.

Publicerad 2008-06-13 kl 20:56
Annons
Annons
Annons