Sverige

Överenskommelsen gjordes på bänken.
Alexander Farnerud och Rasmus Elm höll vad de lovade varandra.
-Vi sade att vi skulle gå in och bara köra, säger Farnerud.

I dryga 60 minuter hände nästan ingenting framåt. USA hade 2-0, bud på fler mål och kontrollerade matchen helt.

På avbytarbänken led Farnerud och Elm. När beskedet kom att de skulle in hade de ett snabbt snack.

-Det var inte mycket att tänka på. Ligger man under med 0-2 finns det inget annat än att satsa framåt. Vi sade till varandra att vara kreativa och det gick bra till stor del, säger Farnerud.

-Vi skulle våga hålla i bollen, hitta kombinationer, säger Elm.

Dubbelbyte

I 62:a minuten kom dubbelbytet som fick fart på laget. Elm bytte med Andreas Dahl, Farnerud med Samuel Holmén.

Effekten blev omedelbar.

Från varsin kant kom plötsligt inläggen. Både Elm till höger och Farnerud till vänster vågade göra något med bollen.

-De bringade kvalitet åt vårt anfallsspel, men det kan också ha berott på att de andra tuggat sönder USA:s spel, matchen var mer öppen, men vi gjorde två fantastiskt fina mål, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.
Farnerud och Elm hade fötter med i båda.

Två inlägg, två mål

Vid 1-2-målet spelade Elm till Farnerud som sedan slog inlägget till Daniel Nannskog. Och det var Farneruds inlägg som Mikael Dahlberg nickade in till 2-3 med några minuter kvar på Home Depot Center.

-Det kändes bra från början, jag var vän med bollen direkt men det var ett tacksamt läge att komma in. Det kändes som att vi börjat få grepp på deras spel, säger Elm.
För Farnerud var inhoppet ett skönt besked tre och ett halvt år efter den senaste landskampen. Precis som storebror Viktor Elm fick Rasmus debutera mot USA i Los Angeles.

-Känns bra att ha debuten avklarad, nu ser vi bara framåt. Man får vara nöjd, säger han.
Nu talar en hel del för att succéinhoppen kan ge båda plats i startelvan mot Mexiko i Oakland natten till torsdag.