FEM SPANINGAR: "Blir svårt att peta Anvegård"

Men det blir svårt att peta Anna Anvegård.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Perfekt inför Island
Det kunde inte ha blivit bättre. Tre poäng och många mål är perfekt för självförtroendet. Samtidigt valde Peter Gerhardsson att vila spelare som Stina Blackstenius och Mimmi Larsson till den viktiga matchen mot Island. Det blev lyckat. Dessutom blev det en perfekt match för Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson som inte spelat på ett halvår och som nu fick värdefulla spelminuter inför tisdag. Läget kunde inte ha blivit bättre.

Men blir svårt att peta Anvegård
Stina Blackstenius och Mimmi Larsson har kämpat för att bli spelklara till matchen mot Island och när man har lyssnat på landslagsledningen så ser duon ut att kunna vara med i den matchen. Men det blir svårt att slå sig in i startelvan när Anna Anvegård är i väldigt bra slag och gjorde tre mål mot Ungern, och det kunde ha blivit fler.

Otroligt svagt att släppa in sex mål på 13 minuter
Åtta spelare hade fått stanna hemma på grund av corona. När sedan målvakten Barbara Biro blev utvisad efter 42 minuter, vid ställningen 1-0, så blev inte läget direkt bättre för Ungern. Bortalaget hade oerhörda problem i den andra halvleken, framför allt i luftspelet. Att släppa in sex mål på 13 minuter är otroligt svagt.

Fischer utanför elvan
Nilla Fischer har varit given i Peter Gerhardssons landslag och var en av lagets bästa spelare när det blev VM-brons förra sommaren. Efter VM hade hon under hösten problem med skador och missade landskamper. Nu var hon tillbaka för första gången sedan VM, men tog inte tillbaka sin startplats. I stället fick Linda Sembrant och Magdalena Eriksson fortsatt förtroende som mittbackar. Duon sattes inte på några stora defensiva prov. Men båda var bra med bollen och i passningsspelet.

Sex mål på fasta situationer imponerar
Å ena sidan var Ungern väldigt dåliga i luftrummet. Å andra sidan, var det så klart starkt att göra sex mål på fasta situationer. Varje gång Sverige lyfte in bollen i straffområdet i den andra halvleken så var känslan att det skulle bli mål. Och det blev det också. Men det var bra känsla på hörnor och frisparkar, och målmedvetna och skickliga avslutare.

Publicerad 2020-09-17 kl 22:11