Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

FHM får nytt uppdrag av regeringen: "Vill lätta på de nuvarande restriktionerna så snart det är möjligt"

Publikrestriktionerna på max 50 personer står fast.
Nu ger regeringen Folkhälsomyndigheten i uppdrag att se över möjligheten till flera undantag för de gällande reglerna som finns.
- Regeringen vill så snart det är möjligt lätta på de nuvarande restriktionerna, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind i ett pressmeddelande.

Publikrestriktionerna har inte ändrats på under de senaste månaderna, något som har gjort supportrar runt om i Sverige upprörda - speciellt eftersom det på nattklubbar och restauranger vistas mycket folk på liten yta.

Nu ger regeringen Folkhälsomyndigheten i uppdrag att skapa ett mer flexibelt sätt att hantera förbuden. FHM får nu två uppdrag för det fortsatta arbetet:

"Dels analysera möjligheterna för förändringar av förbudsförordningen och dels löpande se över och vid behov anpassa allmänna råd eller rekommendationer för hur olika typer av arrangemang ska kunna genomföras på ett säkert sätt. Råden eller rekommendationerna kan gälla till exempel kultur- och idrottsarrangemang, mässor, nöjesparker och loppmarknader."

ANNONS

Vi måste begränsa smittspridningen, men restriktionerna ska inte vara mer ingripande än vad som behövs och inte heller pågå under längre tid än vad som är nödvändigt. Regeringen vill så snart det är möjligt lätta på de nuvarande restriktionerna, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

Redovisning av det här uppdraget ska göras av FHM söndag 1 november, och sedan tisdag 1 december. Därefter är tanken att dessa restriktioner ska kunna uppdateras varannan månad, från och med redag 15 januari.

Publicerad 2020-10-14 kl 20:12
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto