Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fick förtroende direkt: "Man vågar göra sin grej lite extra"

Sverige (dam)

ALGARVE. Emma Kullberg lämnade BK Häcken för att spela för Brighton & Hove Albion.
Landslagsbacken slog sig in i startelvan direkt, och nu verkar det som att bottenlaget kan vända på den nedgående trenden.
- Vi har haft en jobbigare period resultatmässigt, så det var skönt att äntligen få göra mål och få göra det tillsammans med laget, säger Kullberg till Fotbollskanalen.

4:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sedan svenskorna, Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme, anslöt till Brighton & Hove Albion i början av januari har det gått tungt för tabellåttan. Totalt har man tagit 19 poäng på 15 matcher. Men när man ställdes mot Reading senast kom svenskornas första vinst.

- Det var efterlängtat. Det var verkligen jätteskönt, det känns som att vi haft en jobbigare period resultatmässigt fastän jag tycker att vi blandat och gett i prestation ute på planen. Det var skönt att äntligen göra några mål och få göra det tillsammans med laget.

Mittbacken har fått stort förtroende i sin nya klubb. Sedan Kullberg anslöt har hon startat samtliga matcher förutom sin första och när Fotbollskanalen pratar med Kullberg berättar hon om livet i sin nya liga. 

ANNONS

- Det har varit väldigt roligt. Det är mycket nya intryck, ligan i sig och tempot på träningen är mycket högre. Det tar ett tag innan man kommer in i det men jag tycker att det gått bra. Framför allt när man känner att det är en ny utmaning, jag ser väldigt mycket fram emot vad som kommer nu när man fått känna på det då vi (reds anm. Kullberg och Zigiotti Olme) inte varit där så länge, säger hon och fortsätter:

- Det är jättekul att jag har fått speltid, sen har det mestadels varit som vänsterback och även som mittback. Men att få speltid och förtroende är väldigt skönt. Det gör att man vågar göra sin grej lite extra, jag är vädigt tacksam för att jag får spela och hoppas att jag kan bidra med mina egenskaper framöver.

Hur är det att spela utanför din ordinarie position?
- Det är kul att vara vänsterback också, det blir mer offensivt spel för min del vilket jag inte klagar på. Jag har varit offensiv tidigare och jag tycker det är kul, det är något jag ibland saknar som mittback. Sen är det absolut en mer ovan position men jag gör det bästa jag kan när jag väl är där.

ANNONS
Publicerad 2022-02-16 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto