Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Finlands förbundskapten imponerad av Sverige: ”Orsakade stora problem för oss"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

DOHA. Sverige förlorade mot Finland.
Men förbundskapten Markku Kanerva var ändå imponerad av Janne Anderssons lag.
- Sverige orsakade ganska stora problem för oss i andra halvlek, säger han.

Sverige hade det tufft i första halvlek och fick jaga boll mot ett anfallande Finland. Det stod 1-0 i halvtid och det hjälpte inte att Sverige spelade upp sig i andra halvlek. Finland höll undan och vann matchen. Efteråt var motståndarnas förbundskapen Markku Kanerva nöjd med segern, men medgav att den satt långt inne.

- Det var en spännande match som var i två delar. Vi hade bra kontroll på första halvlek. Sedan tappade vi i andra och Sverige skapade några jättelägen. Det var tur att vi gjorde första målet och kunde försvara oss bra, säger Kanerva till Fotbollskanalen.

- Men jag gjorde ganska många byten, några var planerade innan.

Hur mycket betydde det att Tim Sparv gick ut i halvtid?
- Han är ju vår lagkapten. Men han har haft problem med en vad och vi hade bestämt att han bara skulle spela i en halvlek. Sedan var det synd att Rasmus Schüller var tvungen att byta. 

- Men det positiva var att vi hade fem spelare som debuterade i A-landslaget. Lassi Lappalainen gjorde det väldigt bra som yttermittfältare.

Vad tycker du om Sverige?
- Sverige var bra i andra halvlek och vi hade stora svårigheter då. Men vi lyckades att hålla nollan. Det finns tekniska spelare i Sverige men också ganska orutinerade spelare. 

- Men dom orsakade ganska stora problem för oss, speciellt i andra halvlek. Väldigt rörliga och tekniska spelare och jag tror att de har en ganska positiv framtid framför sig.

Av spelarna i ditt lag som spelar i allsvenskan, var det någon du var nöjd med?
- Ja våra mittbackar Juhani Ojala och Joona Toivio (båda Häcken) var bra. Sedan gjorde Albin Granlund (Örebro) en ganska bra insats också. Simon Skrabb (IFK Norrköping) fick lite besvär, jag vet inte vad det var men han ville gå av. Han var helt okej i första halvlek, men tyvärr fick han byta.

Publicerad 2019-01-08 kl 21:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons