POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRAUEN-BUNDESLIGA

Fischer: "Att vara kvinnlig homosexuell fotbollsspelare genererar mycket hat"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från segern mot Danmark då Sverige säkrade en VM-biljett.

Hon är en av nyckelspelarna i den kommande VM-truppen.
Utanför planen är Nilla Fischer samtidigt en ambassadör för HBTQ-rörelsen.
- Att vara en kvinnlig homosexuell fotbollsspelare genererar mycket hat, säger hon i en intervju med The Guardian.

Landslagets veteranmittback Nilla Fischer gör till sommaren sitt sista världsmästerskap med landslaget. 34-årige Fischer var bland annat med och tog VM-brons 2011, EM-brons 2013 och OS-silver 2016 – och dessutom har hon vunnit både tyska ligan och Champions League med Wolfsburg.

Parallellt med sin framgångsrika fotbollskarriär har mittbacken blivit en form av ambassadör för HBTQ-rörelsen i och med sin öppenhet och hon har engagerat sig i frågan på olika sätt. Fischer har länge varit öppen med sin homosexualitet och i en intervju med brittiska The Guardian berättar hon om hur det kan vara att vara fotbollsspelare som kvinna och samtidigt homosexuell.

- Alla människor får bestämma själva hur man vill göra, men för mig handlar det om chansen att hjälpa yngre människor, säger hon till tidningen.

- Det är viktigt att vara frispråkig och visa människor att det är ok, det är helt normalt. Jag är väldigt nöjd med mitt liv och det kan andra också vara.

Hon har medvetet tagit öppen ställning för att kunna förändra situationen till det bättre.

- Jag vet att det finns många människor där ute som får mer hat och hot än vad jag får, så jag försöker tänka: ”Jag behöver göra detta eftersom det är viktigt för resten av oss”. Mycket har varit bra men att vara en kvinnlig homosexuell fotbollsspelare genererar mycket hat.

Vad gäller karriären efter VM säger hon:

- Det är uteslutet att spela ytterligare ett VM, men om vi kvalificerar oss för OS så vet man aldrig. Jag försöker bara njuta av tiden med klubblaget och landslaget. Så länge jag kan spela på den här nivån och det är roligt kommer jag försöka göra det.

Publicerad 2018-09-25 kl 22:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå