POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
3v

Fischer om att Hegerberg bara tjänar 0,3 procent av det Messi gör: "Men känns ändå som att tiderna förändras"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare tjänar 0,3 procent av vad världens femte bästa herrspelare gör.
Nilla Fischer är inte förvånad - men ser ändå positivt på framtiden.
- Det känns som att tiderna förändras och det senaste året är ett bevis på att vi går åt rätt håll, säger hon till Fotbollskanalen.

På tisdagen publicerade France Football sin årliga lönelista över vad fotbollsstjärnorna tjänar. Lionel Messi är fortfarande den som drar in mest pengar, 130 miljoner euro, motsvarande 1,35 miljarder kronor. Den siffran inkluderar en bruttolön på 86,9 milj euro från Barcelona, bonusar från föregående år på 5,1 milj euro samt sponsor- och andra affärsintäkter på 38 milj euro. Cristiano Ronaldo, tvåa på listan med 113 milj euro, höjde lönen i och med flytten till Juventus. Men han är ändå långt ifrån Messi med sina 57,5 milj euro. Portugisen drar däremot in mer än Messi på annan verksamhet, 54 milj euro.

Lyons Ada Hegerberg är med sina knappt 4,2 miljoner svenska kronor den bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren. Men norskan tjänar trots det bara 0,3 procent av vad Messi gör.

- Det är ingen överraskning. Vi vet alla de enorma skillnaderna som finns lönemässigt. Men det känns som att tiderna förändras och det senaste året är ett bevis på att vi går åt rätt håll, säger Nilla Fischer till Fotbollskanalen.

Vad är det som gör att det känns som att det går åt rätt håll?
- En sak är ju matchen på lördag. En annan sak är matcherna som har varit i Spanien med 60 000 och i Mexiko. Vi hade 17 000 mot Lyon och det var det bästa i en kvartsfinal hittills. Att förändringen är så stor, att det sker så mycket och att det sker så många andra intressanta initiativ också.

2018 var första gången någonsin som Ballon d´Or delades ut till en kvinna, och Hegerberg blev den historiska vinnare. För herrarna kom Luka Modric etta, och Lionel Messi, som alltså tjänar mest, kom femma.

Publicerad 2019-04-03 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå