Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

Fischer om landslagschefens kritik: "Jag förstår inte hans uttalande"

Foto: Bildbyrån

Herrlandslagets chef Lars Richt rasade mot tajmingen på damlandslagets bojkott av Fotbollsgalan och kallade det "respektlöst". Nilla Fischer är oförstående till kritiken.
Jag tror inte herrlandslaget har några som helst problem att fokusera på matchen i dag. Det finns inte någon respektlöshet, säger Fischer till SportExpressen.

Under söndagen kunde Fotbollskanalen berätta att det svenska damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november, och i förlängningen kan komma att strejka över träningsmatchen mot Frankrike den 27 november.

- Det stämmer. Vi kommer inte att gå på Fotbollsgalan. Vi har inte haft ett avtal på hela året och vi vill få till ett avtal, sa lagkaptenen Caroline Seger.

- Det är inte okej att vi inte har ett avtal och det här går inte ut över fotbollen.

Herrlandslagets chef Lars Richt var rasande över tidpunkten som bojkotten kom på tal - dagen före herrarnas playoff-avgörande mot Italien.

- Det är respektlöst från den som startat det här. Jag är upprörd. Att gå ut med det här dagen innan vår viktigaste match... Det är inte okej, sa Richt till Fotbollskanalen.

- Jag hoppas att det här bara handlar om att de inte tänkte på det. Jag hoppas det.

Nilla Fischer, som är en av spelarna som suttit i förhandlingar med förbundet och Spelarföreningen, har ingen förståelse för Richts uttalande.

- Det får stå för Lasse Richt, vad han har sagt, men jag håller verkligen inte med om att det är respektlöst på något sätt. Jag tror inte herrlandslaget har några som helst problem att fokusera på matchen i dag. Jag förstår faktiskt inte hans uttalande. Det finns inte någon respektlöshet. Det får verkligen stå för honom, säger Fischer till SportExpressen.

Richt fick också medhåll av förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. 

- Ja… Då är det samma där. Det får stå för dem. Jag tror verkligen inte att herrarna har några som helst problem att fokusera på matchen i dag. Att de tycker det är respektlöst får stå för dem, säger Fischer.

Om förhandlingsläget säger Fischer:

Det är klart att det inte är något som vi önskar. Ingen av parterna önskar det. Men vi har spelat så länge utan avtal nu, och nånstans finns det också en punkt där vi känner att vi måste hitta en lösning, säger Fischer och menar att Fotbollsgalan "var en bra markering".

Olof Lundh har tidigare bloggat om kritiken mot damlandslaget - "Knappast något som påverkat herrlandslaget inför den här matchen". Läs blogginlägget här.

Publicerad 2017-11-13 kl 13:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons