POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Flera gör sista VM-matchen – men spelarna ser ändå ljust på landslagets framtid: ”Känner mig inte alls orolig"

Foto: Bildbyrån

NICE. Flera gör sin sista VM-match.
Men spelarna ser ändå ljust på framtiden.
- Jag känner mig inte alls orolig även om det är tunga tapp, säger Hanna Glas.

När Sverige spelar mot England gör Hedvig Lindahl, Nilla Fischer och Caroline Seger sin sista VM-match.

Men hur länge trion fortsätter i landslaget är fortfarande oklar även om de har sagt att det finns ett sug att spela OS i Tokyo.

Alla tre har betytt mycket för svensk fotboll, både på och utanför planen. De svenska spelarna tror att det blir tunga tapp - men ser ändå ljust på framtiden och tycker att det kommer flera spännande spelare underifrån.

- Det kommer nog att vara lite annorlunda i nästa VM (när trion inte är med). Samtidigt ser jag väldigt positivt på framtiden. Vi har jättemånga yngre spelare som är väldigt bra, som Julia Zigiotti och Nathalie Björn, som båda är på väg upp. Så jag känner mig inte alls orolig inför framtiden även om det är tunga tapp, säger Hanna Glas.

Hedvig Lindahl är medveten om att hon snart ska lämna över målvaktsposten till en annan spelare. 

- Vi är rankade nia i världen men nu står jag här och är väldigt arg för att vi inte blir bland de två bästa i världen. Det är ju helt enormt bra. Vi har inte i närheten av förutsättningarna som USA och England har när det gäller kronor och ören i damfotbollsprojektet i Sverige. Vi har inte samma muskler i förbundet. Men ändå står vi här och är besvikna. Så det är ju ett väldigt gott betyg., säger hon.

- Vi har också en fin tradition… det var någon som sa att det där är två giganter som spelar i den andra matchen. Då känner man, men vänta historiskt i damfotbollen är Sverige en gigant. Sedan har det hänt grejer att damfotbollskartan har ritats om sista åren som gör att vi verkligen behöver hänga med. Uppenbarligen har vi fortfarande chans att hänga med och det är spännande med den här unga generationen om vi kan sätta en standard som den här unga generationen får försöka hålla upp även när vi sedan lämnar över stafettpinnen.

Bronsmatchen mellan Sverige och England på lördag sänds på TV4, C More Live och kan streamas på cmore.se. Sändningen börjar 16.00.

Publicerad 2019-07-06 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå