Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

Flera spelare började gråta: "Svårt att finna ord, vi har gjort allt"

Foto: Bildbyrån

MILANO. Sverige är klart för VM.
Då brast det för flera spelare som började gråta.
- Det var sista chansen att få spela ett VM, säger Andreas Granqvist.

Sverige svarade för ännu en stark prestation och tog sig till VM efter sammanlagt 1-0 mot Italien. Efter slutsignalen på San Siro brast det för flera av spelarna och Andreas Granqvist, Sebastian Larsson och Marcus Berg började gråta av lycka.

- För oss äldre, jag, ”Sebbe”, Ola, ”Mackan” och Lustig så var nog det här sista chansen att få spela ett VM, definitivt för mig. Så att vi lyckas med de här förutsättningarna som vi har haft och byggt upp det här laget på ett så fantastiskt sätt med Janne och Peter i spetsen. Det är en otrolig stolthet och glädje och det ska bli skoj att spela VM i sommar, säger Granqvist.

- Jag har spelat tre EM men aldrig något VM. Så det är mest det och att det är i Ryssland som gör att det blir sådana känslor.

Sebastian Larsson sa att du och han har suttit i många timmar på hotellet och pratat om det här scenariot?
- Ja det har varit ett antal och det kommer att bli fantastiskt. Jag tror att många av lagen som är där har fått en otrolig respekt för oss och ingen kommer att underskatta oss i VM.

Marcus Berg:

- Det känns overkligt. Det är en dröm som kommer att bli verklighet, säger han.

Du var berörd efter slutsignalen?
- Ja det kan man säga. Det är mycket tankar som har gått de sista dagarna och när man ligger på hotell och försöker brottas med sig själv och inte ska tänka för mycket på vad som kan hända. Det är klart att sådana tankar kommer och sedan släppte allt när slutsignalen gick. Vi har gjort allt och tagit oss dit vi har drömt om.

Mikael Lustig:

- Svårt att finna ord. Sådan glädje och man funderar på vad fan som har hänt. Det är mycket känslor.

- Allt som har hänt med det här laget. Generationsväxling. Nya spelare kommer fram. Vi hade absolut ingen aning om var vi stod. Sista chansen att spela ett VM. Så klart att det slår högt. Det är surrealistiskt. Det är så mycket känslor och man vet inte var man ska ta vägen. Det är galet.

Publicerad 2017-11-14 kl 09:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons