Flera svenska målskyttar: "Var överlägsen i en mot en"

Bundesliga

Mattias Svanberg, Gustav Berggren, Benjamin Nygren, Mattias Johansson.
De fyra svenskarna blev målskyttar när deras lag spelade träningsmatcher.

På lördagen spelade flera svenskar träningsmatcher, och några blev målskyttar.

När den tyska ligasjuan Wolfsburg spelade 1-1 mot Nordsjälland så gjorde två svenskar mål. Först gav Mattias Svanberg sitt lag ledningen innan Benjamin Nygren kvitterade för danskarna.

Svanberg spelade den första halvleken och hans 1-0-mål kom i den 28:e minuten.

Nygren spelade den andra halvleken och hans mål kom i den 78:e minuten. I Nordsjälland, som leder den danska ligan, spelade Daniel Svensson vänsterback i 75 minuter och Ben Engdahl högerback i tio minuter.

När den polska serieledaren Rakow Czestochowa spelade mot den nederländska trean PSV så gjorde Gustav Berggren matchens första mål. Målet kom i den 33:e minuten, och enligt Rakow Czestochowas hemsida var den svenska mittfältaren "överlägsen i en en-mot-en-situation".

Det stod 2-2 efter den första halvleken och då gjorde båda lagen många byten. Matchen slutade 4-2 till PSV och Berggren spelade i 60 minuter.

När den polska ligatvåan Legia Warszawa besegrade Motor Lublin - från andraligan - med 4-0 så gjorde Mattias Johansson ett av målen.

Johansson spelade den andra halvleken och fastställde slutresultatet i den 79:e minuten. Enligt klubbens hemsida dök svensken upp vid bortre stolpen och fick till ett avslut som målvakten var chanslös på.

Publicerad 2022-12-11 kl 10:14