Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Flyttsugen Elmander får tufft utan speltid

LUGANO. Flera spanska klubbar var på Råsunda i söndags för att kolla in Johan Elmander.
Därför var petningen - och skadan extra olycklig.
- Jag kommenterar inget om en flytt, säger han till fotbollskanalen.se.

För ett år sedan var Johan Elmander glödhet efter en supersäsong i Toulouse och landslaget. En rad klubbar var intresserade men hans franska klubb krävde över 200 miljoner kronor.

Annat läge nu. För efter en säsong som varit jobbigare för både Elmander och Toulouse behöver anfallaren visa klassen för att ordna flytten han är sugen på. Intresset finns men många klubbar vill se honom i spel.

Men för Johan Elmander har EM-uppladdningen inte blivit som tänkt efter Henrik Larssons comeback. Inte nog med att han fallit i ranking, det blir svårare att visa upp sig.

- Jag kommenterar inget om en flytt, säger Elmander som är trött på spekulationer om framtiden.

I Toulouse sker det saker. Defensive mittfältaren Nicolas Dieuze har lämnat klubben. Tränaren Elie Baup har fått sluta efter fiaskot senast och ersätts av den tidigare assisterande Alain Casanova. Klubbens president har sagt att svensken får flytta om förutsättningarna är de rätta.

- Självklart vet jag vad som händer i klubben och jag pratar med Anders (agent) som har kontakter där. Det är den tidigare målvaktstränaren så jag känner väl till honom, säger Elmander.

Johan Elmander fick under torsdagens träning känna av att han inte är så het efter skadan han fick mot Ukraina som höll honom borta från gårdagens träning.
Han fick agera vänsterytter när de fyra andra anfallarna tränade avslut.

- De ville ha en lång som stod där ute och nickade. Roligt att testa på annat, säger Elmander med ett snett leende.

Hur ser du på din status nu i truppen?

- Det är absolut en skillnad, men man får inte grina ner sig. Att tjura gynnar varken mig eller laget.

Chanser till start mot Grekland?

- De är mindre nu efter mitt "långa" inhopp mot Ukraina. Henrik och Zlatan gjorde det fantastiskt bra mot Ukraina, men det är bara att kämpa på

Hur känns foten?

- Det gör ont när jag stannar och trycker ifrån. Tror inte det är någon fara.

Inför mötet med Ukraina så bad förbundskapten Lagerbäck om ett möte med Elmander för att ge den tidigare givne anfallaren förutsättningarna.

- Han förklarade att han ville satsa på Henrik och Zlatan i den matchen men inte vet vilka som startar den 10:e juni och att jag är på gränsen till at spela.

Hur kändes det?

- Jag är glad att vi pratade, jag hade inte sökt upp honom och frågat varför jag inte spelade. Man är inte van från utlandet att tränaren förklarar varför man inte spelar.

Publicerad 2008-06-05 kl 19:32
Annons
Annons
Annons