Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundet anmäler biljettförsäljare

Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) anmäler flertalet biljettföretag till Konsumentverket.
Anledningen är att företagen inte följt SvFF:s riktlinjer för försäljning av biljetter till attraktiva fotbollslandskamper.

Förbundet har upptäckt att sammanlagt sju internetbutiker säljer biljetter till kvalmatchen mot Danmark den 6 juni, trots att de inte - enligt förbundets regler - har rätt att göra det.
- De vilseleder allmänheten i sin marknadsföring. De har "rundat" vårt biljettsystem och på ett felaktigt sätt skaffat sig biljetter som de inte har rätt till och erbjuder till försäljning till högre priser. Detta måste upphöra omedelbart, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer enligt ett pressmeddelande.

Problemet är dock att förbundet får svårt att få rätt.
Hans Lundin på Konsumentverket:
- Vår rättsavdelning håller just nu på att utreda frågan. I till exempel Danmark är den typen av vidareförsäljning olaglig, men så är det inte i Sverige. Är det ett stort konsumentproblem så kommer vi att föreslå en lagändring, men det vet vi inte förrän vår utredning är klar, säger Lundin till TT, och ger tidsspannet "inom några månader".

En eventuell lagändring hinner därmed naturligtvis inte träda i kraft före Danmarksmatchen.
- Det rör sig om cirka 2 000 biljetter sammanlagt. De biljettpriser som vi kunnat se florera för de felaktigt erhållna biljetterna gör att det handlar om väldigt stora summor som dessa personer kan tjäna på hanteringen. Vi vill att Konsumentverket vidtar kraftiga åtgärder, säger Sune Hellströmer.

TT

Publicerad 2009-03-10 kl 16:40
Annons
Annons
Annons