Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Alexander Gerndt.

Förbundet har tagit beslut efter Gerndts dom: "Han får spela i landslaget"

Alexander Gerndt är dömd för misshandel.
Ändå får han spela i landslaget.
"Hovrättens dom är mildare än Tingsrättens," skriver SvFF:s orförande Karl-Erik Nilsson i sin blogg.

För en vecka sedan kom hovrättens dom där man fotfarande finner Alexander Gerndt skyldig till att har tagit strupgrepp på sin dåvarande hustru och därmed misshandel. 26-åringen dömdes av hovrätten till villkorlig dom och 60 dagsböter a 1000 kronor, en mildare dom än tingsrätten som utdömde villkorlig dom och 80 dagsböter a 1 000 kronor. Trots att Alexander Gerndt dömts för misshandel är han i dagsläget uttagningsbar i landslaget.

ANNONS
 
"Vi har också händelser utanför spelplanen och utanför själva fotbollen som påverkar oss och vår verksamhet. Förbundsstyrelsen tog i december 2012 beslutet att Alexander Gerndt inte kunde tas ut till landslagsspel pga den tingsrättsdom om misshandel som fastställdes. Domen överklagades och Förbundsstyrelsen väntade in Hovrättens förhandlingar. De sköts på framtiden och Förbundsstyrelsen tog därför, i april, beslut att Alexander återigen skulle kunna tas ut i landslaget," skriver förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i sin blogg.
 
"Vi noterade att om Hovrätten skulle fastställa Tingsrättens beslut eller om Alexander skulle bli frikänd då skulle Förbundsstyrelsen inte ta upp frågan på nytt utan aprilbeslutet skulle ligga fast. Nu blev Hovrättens dom annorlunda än Tingsrätten därför ville vi studera domen. Förbundsstyrelsen har efter att ha studerat domen kommit fram till att Hovrättens dom är mildare än Tingsrättens, och därmed kommer Förbundsstyrelsen inte att på nytt pröva frågan. Förbundsstyrelsens beslut sedan april ligger därför fast."
ANNONS

När domen mot Alexander Gerndt kom berättade Karl-Erik Nilssin för fotbollskanalen.se att han såg allvarligt på saken.
- Det är klart att alla domar som samhället gör en värdering i att de överstrider gränserna är allvarligt, sa han då.
Publicerad 2012-12-05 kl 14:16

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto