Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Förbundet om AIK-fansens reaktion: "Är ju inte direkt trångt..."

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

En staty på Zlatan Ibrahimovic utanför Friends har väckt känslor i AIK:s supporterled.
SvFF:s generalsekreterare menar att det inte borde vara ett problem.
”Det är ju ingen trängsel med statyer direkt”, skriver Håkan Sjöstrand i ett mejl till Fotbollskanalen.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic mottog sin elfte guldboll på Fotbollsgalan i måndags lät även Svenska Fotbollförbundet meddela att en två meter och sjuttio centimeter hög staty på Zlatan kommer att uppföras vid Friends Arena i Solna. Beslutet har vållat blandade reaktioner främst på sociala medier och bland de mer kritiska rösterna fanns representanter från ASK, Allmänna Supporterklubben. AIK-supportern Elvira Eriksson, som är vice ordförande, menade att förbundets beslut ”lät som ett skämt”.

– För det första: om man ska resa en staty över Zlatan kan man väl göra det på hans hemmaarena? Jag vet inte hur många som kommer tycka det är givande, det är ju inte landslagsmatcher på Friends så ofta. Dagligen så är det ju AIK:s arena, sa hon i en intervju med Aftonbladet.

Eriksson relaterade till AIK:s kamp för att få en staty på en av klubbens grundare, Isidor Behrens, som tagit lång tid att få godkänd – och att hon hoppades på att statyn på Zlatan skulle ställas en bra bit därifrån.

I ett mejl till Fotbollskanalen ger nu SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand sin syn på uppförandet av statyn – och reaktionerna som kommit från AIK-håll.

”Vi är ju oerhört tacksamma och stolta över att AIK väljer att vara hyresgäster på Friends och därmed ha arenan som sin hemmaplan. Och AIK bidrar i allra högsta grad till att göra Friends till en fantastisk fotbolls- och upplevelsearena. Men Friends Arena är också herrlandslagets Nationalarena som SvFF tillika är delägare i.”, skriver han.

Han fortsätter:  

”Och jag har ingenting emot att AIK hedrar sina hjältar på olika sätt. Dessutom är platsen - utanför eller i närheten av Nationalarenan Friends - stor. Jag menar, det är ju ingen trängsel med statyer direkt. Därför tror jag inte att det kommer att medföra några svårigheter att samsas om platsen och snarare enas om den gemensamma kraft och styrka det innebär att snarare samverka och inkludera varandra, än exkludera varandra.

Sjöstrand skriver att klubbar och förbund generellt sett borde bli bättre på att uppmärksamma de som har gjort framstående insatser.

”Titta bara utomlands. I England till exempel står det ju statyer över klubbarnas och landslagens stolta stjärnor utanför varenda arena eller så kan man få läktare eller gator uppkallade efter sig etc. Samma sak ser vi i Brasilien och en rad andra länder. Jag har ingenting emot att AIK reser fler statyer över sina hjältar.”

I klippet ser ni presskonferensen med Zlatan Ibrahimovic efter Fotbollsgalan.

Publicerad 2016-11-23 kl 18:22

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER