Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundet om året: "Har försämrat bilden av oss"

Foto: Bildbyrån.

År 2013 har lagts till handlingarna. Ett år där SvFF fått mycket kritik för sitt agerande vid ett antal tillfällen.

– Det är klart att det här påverkar bilden av förbundet på ett negativt sätt, säger ordföranden Karl-Erik Nilsson till SPORT-Expressen.

Det var ett ovanligt stormigt år för det svenska fotbollsförbundet och kritiken i media har varit massiv.

Miiko Albornoz och Alexander Gerndt togs ut i landslaget efter att ha blivit dömda, Anders Svensson fick en leasad bil och Zlatan Ibrahimovic uttalade sig om damfotboll. Händelser som SvFF:s ordförande, Karl-Erik Nilsson, tror har förändrat allmänhetens syn på förbundet.

– Det är klart att det här påverkar bilden av förbundet på ett negativt sätt, säger ordföranden Karl-Erik Nilsson i en intervju med SPORT-Expressen.

Efter året genomför SvFF en hel del förändringar. Det har tillsatts en ny kommunikationschef, ett nytt strategidokument för bland annat värdegrunden har presenterats för distrikten och förbundet jobbar i nuläget med att ta fram en ny kommunikationsplan. I intervjun med SPORT-Expressen tar Karl-Erik Nilsson också upp att förbundet skulle kunna agerat bättre gällande kommunikationen om besluten kring Albornozs och Gerndts.

– Där tror jag att vi kunde ha varit ännu tydligare på att beskriva hur vi har resonerat för att undanröja några av de diskussioner som har blivit. I de här fallen har vi självklart granskat åtalen, granskat domen. Sedan har vi konstaterat att samhället la den här nivån och vi tycker att idrotten ska vara inkluderande och att idrotten ska vara den som bjuder tillbaka för de som har gjort misstag, säger Nilsson till SPORT-Expressen.

Trots detta har förbundet inte några planer på att ändra sitt agerande om något liknande fall uppkommer.

– Vi kommer att hantera dem på samma sätt. Vi kommer att göra en individuell analys. Att göra någon generell riktlinje kommer vi inte att göra.

Publicerad 2014-01-09 kl 12:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons