Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundet vill inte köpa loss Erik Hamrén

Rosenborg kan tänka sig att släppa Erik Hamrén redan till den 1 juni.
Men Svenska fotbollförbundet vill inte betala mer för att lösa förbundskaptenen i förtid.

I dagsläget tränar Erik Hamrén två lag, både det svenska herrlandslaget och norska klubblaget Rosenborg.
Enligt planerna ska han sluta i Rosenborg den 1 september, men Trondheimsklubben kan nu tänka sig att släppa Hamrén redan den 1 juni. Men enligt Aftonbladet vill Rosenborg ha 1,5 miljoner kronor för att släppa Hamrén tre månader tidigare och de pengarna är Svenska fotbollförbundet inte särskilt intresserat av att betala:
-Vi har anpassat vår budget och organisation till att Hamrén är vår från och med den 1 september, säger förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till Aftonbladet.
Ändå på plats

Förbundet har heller inte mycket att tjäna på om Hamrén kommer loss tidigare. Enligt landslagschefen Lars Richt kommer Hamrén ändå att vara med fullt ut på hela samlingen inför landskamperna mot Bosnien-Hercegovina och Vitryssland.
-Erik är med från det att vi samlas den 26 maj. Det har varit planerat så hela tiden, bekräftar Richt för TT.
Landslaget spelar hemma på Råsunda mot Bosnien den 29 maj och möter sedan Vitryssland i Minsk den 2 juni. Erik Hamrén kommer även att finns på plats för att presentera de spelare han tar ut till matcherna, truppen presenteras i Stockholm den 17 maj.

EM-kval i september


Innan september månad spelar herrlandslaget ytterligare en landskamp, mot Skottland på Råsunda den 11 augusti. Även den landslagssamlingen kommer Hamrén att delta i. EM-kvalet mot Ungern inleds på hemmaplan den 3 september.
Erik Hamrén själv säger till tidningen Adresseavisen att han givetvis är mer sliten nu än för ett år sedan, eftersom han har två jobb att tänka på:
-Jag har ingenting att klaga över. Och för en kort period går det bra att ha bägge rollerna, säger Hamrén.
-Samtidigt är jag nöjd med det jobb jag gjort under de förutsättningarna som har varit. Trycket från medierna hade varit ännu större om resultaten hade varit dåliga.

TT

Publicerad 2010-04-29 kl 11:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons