Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundets tabbe kan kosta AIK-talangen landslagsplats

Foto: aikfotboll.se

Sam Lundholm, AIK

AIK-talangen Sam Lundholm skulle stängts av tre matcher i U-19-serien. Förbundets tabbe kan göra att han också missar tre EM-kvalmatcher.

- Vi får se över våra rutiner säger disciplinnämndens sekreterare Andreas Göransson, till fotbollskanalen.se.

Igår kväll gick AIK ut med ett pressmeddelande om att talangen Sam Lundholm blivit avstängd i åtta matcher efter att ha skrikit olämpligheter till domaren under AIK:s match mot Åtvidaberg i U-19 serien.

– Sam är fortfarande ung och vill väldigt mycket med sin fotboll och det märks alltid när han spelar, men han vet också att han gjorde fel då han sa en olämplig sak till domaren i stridens hetta och slutminuter, sa tränaren Andreas Alm till klubbens hemsida.

Straffet blev tidsbestämt och innebar att Lundholm inte bara missade matcher i U-19 och U-21-serien – Lundholm missar också de tre viktiga EM-kvalmatcherna med U-19 landslaget. Ett faktum som beror på att Svenska Fotbollförbundet missat att Lundholm var uttagen i landslaget. Andemeningen att AIK-talangen egentligen bara skulle vara avstängd i 1+3 matcher blev nu istället 1+6.

- Avsikten har hela tiden varit att det ska vara tre matcher och vi meddelade Sam det här omedelbart när vi fick reda på var konsekvensen var när han var uttagen i landslaget – att han skulle överklaga det här till Riksidrottsnämnden, RIN, säger Andreas Göransson.

Praxis vid sådana här sammanhang är just att man bortser från internationella matcher – även om de innefattas i perioden då spelaren är avstängd. Men det har man alltså missat i det här fallet och går inte överklagan igenom är det en tabbe som alltså kan innebär att Lundholm missar tre matcher för U-19-landslagets EM-kval.

- Vi får hoppas att de korrigerar det här, säger Göransson.

Misstaget berode enligt Göransson på den knappa tiden som var mellan beslutet och att landslagstruppen presenterades.

- Det var presskonferens två timmar innan beslutet hade skickats ut, dagen efter att beslutet fattades. Vilket var väldigt olyckligt och här får ju givetvis vi också se över våra rutiner på kansliet.

Står beslutet fast får alltså förbundskapten Claes Eriksson klara sig utan Lundholm i de kommande kvalmatcherna mot Frankrike, Österrike och Bosnien-Herzegovina.

- Det är olyckligt, men det ska överklagas, det är inte mer med det, säger Claes Eriksson till fotbollskanalen.se.

Sam Lundholm har tidigare gjort två landskamper för U-19 landslaget och skrev under säsongen dessutom seniorkontrakt med AIK.

Publicerad 2013-05-24 kl 11:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons