Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Förbundets toppchef slutar: "Har ingenting med bilgåvan att göra"

Fotbollförbundets generalsekreterare slutar.

Mikael Santoft vill trappa ner för att så småningom gå i pension.

- Det har absolut ingenting med bilgåvan att göra, säger han till fotbollskanalen.se.

Den snart 63-årige Santoft ska enligt svenskfotboll.se ha meddelat SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson om sitt beslut för en tid sedan, och under tisdagen informerades sedan den övriga personalen på kansliet i Stockholm.

Santoft lämnar sitt uppdrag 31 juli, men berättar i ett pressmeddelande att han står till förfogande fram till årsskiftet mot 2015.

– Jag har resonerat med både mig själv och ordförande under en tid, men jag ville också att tajmingen skulle vara rätt. Det är den nu. 2014 är ett "mellanår", det är inga mästerskap för varken dam- eller herrlandslag och jag hinner avsluta den stora omorganisationen som jag har genomfört. Därför är det också ett bra läge för min efterträdare att ta över, säger Santoft.

ANNONS

När fotbollskanalen.se pratar med honom utvecklar han sitt resonemang, och intygar att det inte finns någon bakomliggande dramatik. Detta trots skriverierna kring svenska fotbollförbundet under 2013, där en större omorganisation på hösten - med påstått missnöje bland vissa medarbetare - följdes av kontroversen kring Anders Svensson och bilgåvan till denne.

- De sakerna har absolut ingenting med mitt beslut att göra. Om vi först tittar på omorganisationen som vi genomförde är det naturligt att det uppstår en del frågetecken och kanske även slitningar inom verksamheten, det är sådant man får räkna med inom varje företag. Det ligger i sakens natur, säger Santoft till fotbollskanalen.se.

Och uppståndelsen när ni gav Anders Svensson en bil medan Therese Sjögran blev utan?

- Vi gjorde massvis av misstag i samband med det, och där är jag tryggt förvissad om att vi dragit lärdomar inför framtiden. Men det har inte påverkat mig. I slutet av det här året är jag nästan 64 år gammal, så egentligen kliver jag bara av ett år före ordinarie pensionsålder vid 65. Det sker efter moget övervägande, som man brukar säga, och handlar mycket om att jag vill ägna mig åt en del annat framöver.

ANNONS

Vad tänker du på i första hand?

- Det kan vara sådant som man fått göra avkall på under ett långt yrkesverksamt liv. Läsa böcker, åka skidor, den typen av saker. Jag kommer säkerligen att vara öppen för att åta mig uppdrag även framöver, men det blir inte i form av något reguljärt jobb på heltid.

Publicerad 2014-01-21 kl 16:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto