POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundskaptenen: "Det känns som en förlust"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Claes Eriksson var märkbart nedstämd efter poängtappet mot Litauen.
- Det känns som en förlust, säger förbundskaptenen.

Litauen hade mer eller mindre ett enda farligt läge vilket man också utnyttjade. Sverige var å andra sidan desto mer ineffektivt och fick bara 1-1 med sig, trots ett kraftigt spelövertag. U19-landslagets förbundskapten Claes Eriksson förklarade besviket att man känner sig som förlorare efter denna match.

- Det känns ju som en förlust. Det var ett lag som hurrade efter och det andra laget linkade runt lite grann, så det säger väl det mesta. Ser man till spelet tycker jag att vi spelar bra. Vi håller bollen i laget och så vidare, men när det blir så lågt försvarspel hos motståndaren och när de parkerar bussen lite framför eget straffområde, blir det svårt att trä sig igenom.

"Borde klarat det bättre"

- Där kan man väl säga att vi borde ha klarat det bättre och skapat fler målchanser på det spelövertag och bollinnehav som vi hade. Nu hade vi ändå ett par chanser mot slutet som vi kunde vunnit på. De lyckas komma upp i andra halvlek på en fast situation och det är väl egentligen den enda målchansen de har. Efter det har de någon chans när vi stormar fram mot slutet. Det är en besvikelse så klart och vi måste upp en nivå och bli spetsigare i anfallsspelet, så känner jag spontant, säger Eriksson.

Tyckte du att dina spelare var stressade i början?

- Jo, lite grann. Vi ville fram och sådär vilket kanske gjorde att vi stressade, men jag tycker ändå att vi spelade rätt bra. Vi sa i halvtid att vi leder med 1-0 så att vi inte ger bort allt för mycket. Ytterbackarna drog vi tillbaka lite grann vilket blev bättre då vi stoppade många kontringar. 

- Egentligen är det bara en fast situation som vi släpper till men det får man räkna med, sådan är fotbollen. Även om man har bollen hela tiden så kan motståndaren i alla fall göra ett mål. Vi behöver göra mål på 2-3 chanser sett till det spelövertag vi hade, även om vi kanske inte hade så många öppna målchanser. 

Inte i toppform

Valmir Berisha blev trots sitt mål tidigt utbytt i andra halvlek, men precis som anfallaren själv var inne på menar Eriksson att 18-åringen inte är i toppform.

- Han är inte riktigt i fysisk form och han har inte spelat så mycket matcher i Grekland. Vi ska ha nytta av honom hela veckan, så hade vi spelat honom 90 minuter första matchen hade han inte riktigt hunnit bli klar till nästa match, säger förbundskaptenen.

Kan Litauen bli en outsider?

- Nej, det tror jag inte. Jag tror inte det räcker att försvara sig i tre matcher och spela för kryss. Jag tror inte de orkar och de fick många gula kort, utvisningen och kramp på en del spelare så att det blir svårt för de att spela så i tre matcher, säger Claes Eriksson i en presskonferens.

Se Valmir Berishas mål mot Litauen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-03-26 kl 23:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå