POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Förbundskaptenen om Armenteros: "Vill understryka att det kan ändras snabbt"

Håkan Ericsson ville testa en mer djupledslöpande forward.
Därför står Samuel Armenteros utanför U21-landslagets trupp.
- Men jag vill verkligen understryka att det kan ändras fort, säger förbundskaptenen till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se tidigare berättat fick Samuel Armenteros stanna hemma när U21-landslaget samlades tidigare i somras. Orsaken var att tränare Håkan Ericsson gärna ville ge chansen till någon som mer kontinuerligt går i djupled på planen, i stället för som Heracles-anfallaren ofta möta boll i anfallen.

- Han har den rollen i sitt klubblag och jag tycker verkligen att han gör det bra. Där är han targetspelare i många lägen, för att i nästa sekvens gå i djupet. Nu letade jag efter ”nior” som mer vanemässigt väljer det djupa alternativet från början, säger Håkan Ericsson till fotbollskanalen.se.

Den gången föll valet på Mikael Ishak i Köln, samt Gais Mervan Celik. Något som Ericsson inte ångrar.

- Det var ju en konkurrenssituation som låg bakom mina beslut. Nu blev utfallet väldigt bra med Ishak och Celik, men det är viktigt att betona att Samuel fortfarande är väldigt aktuell. Han har stora kvaliteter som talar för honom och sådana här saker kan vända snabbt, säger Ericsson.

Armenteros anser själv att han kan ställa om från rollen i klubblaget, och möta kriterierna som landslagets ”nia-roll” kräver.

- Det kan han säkert göra. Vi har jobbat ihop under en del samlingar och då har vi pratat om de här sakerna. På sikt tror jag att han kan bli en väldigt bra ”nia”. Samuel är stark i kroppen och väldigt explosiv. Det vore utvecklande för honom att få en roll även i klubblaget där han får utnyttja de egenskaperna lite mer kanske, säger Håkan Ericsson.

Publicerad 2012-08-14 kl 17:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå