Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundskaptenerna slutar om Sverige missar VM 2010

Om Sverige skulle misslyckas med att kvalificera sig för VM i Sydafrika nästa år så har Lars Lagerbäck och Roland Andersson antagligen gjort sitt som förbundskaptener.

Det är jämt i Sveriges VM-kvalgrupp och det är bara gruppvinnaren som är direktkvalificerad medan grupptvåan går till ett playoff-spel.. Det är alltså ingen lätt uppgift att säkra en plats i VM som spelas i Sydafrika 2010.

Skulle Sverige inte ta sig till Sydafrika kan det innebära slutet på en era inom svensk landslagsfotboll.
- Rent realistiskt , skulle vi missa VM så ser jag ingen anledning att vi ska fortsätta. Då ska vi göra något annat, säger Roland Andersson till Sportbladet.

Och det är inte aktuellt för Roland Andersson att fortsätta leda landslaget tillsammans med någon annan än Lars Lagerbäck.
- Vi är ett team. Skulle vi försvinna bakom nästa gathörn eller reslutat så försvinner vi tillsammans. Det vet Lasse. Jag är obrottsligt lojal som nummer två, säger han.

När VM-kvalspelet fortsätter i vår är det två tunga matcher som väntar. En bortamatch mot Portugal följa av ett hemmamöte mot Danmark.

I Sveriges kvalgrupp som har blivit jämnare än vad många väntat sig Ligger Danmark, Ungern, Portugal Albanien och Sverige alla inom två poäng.

Danmark och Ungern har sju poäng med på tre respektive fyra spelade matcher, medan Portugal och Albanien har fem poäng på fyra matcher. Lika många poäng som Sverige so dcok har spelat en match mindre.

Publicerad 2009-01-08 kl 09:23
Annons
Annons
Annons