Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Förbundskaptenerna: Tråkigt att Fredrik slutar

Lars Lagerbäck och Roland Andersson kommenterar beskedet att lagkaptenen Fredrik Ljungberg bestämt sig för att sluta i landslaget på svenskfotboll.se. Läs hela brevet här.

" Efter ett långt telefonsamtal med Fredrik igår kväll kan vi bara säga att det är tråkigt att Fredrik bestämt sig för att sluta spela i landslaget. Samtidigt både respekterar och accepterar vi hans beslut".

"Fredrik har spelat i A-landslaget sedan 1998 och samtidigt fram till i fjol i Arsenal och det förstår alla vilken belastning det är".

"Fredrik symboliserar tillsammans med Olof Mellberg, Henrik Larsson, Niclas Alexandersson och Marcus Allbäck de framgångar som landslaget haft sedan 1998 med fem raka slutspel".

"Fredrik har genomgående under dessa år varit en av våra mest tongivande spelare och på många sätt bidragit till landslagets framgångar".

"Vi vill också passa på att framföra samma tack till Niclas och Marcus som också bestämt sig för att sluta i landslaget. Båda två har också tillhört de tongivande under denna period. Niclas t o m under en längre tid än Fredrik och Marcus".

"Det är alltid tråkigt när bra spelare bestämmer sig för att sluta, men sådan är fotbollen, spelare kommer - spelare går. Vi kan bara hoppas att de på de sätt som de själva bestämmer kan hjälpa svensk fotboll med sina kunskaper och erfarenheter i framtiden. De kommer saknas i landslaget samtidigt som vi är övertygade om att det finns nya spelare som är beredda att ta över".

"Vi önskar dem all lycka i sina klubbar där vi fortfarande får chansen att njuta av deras fotbollsfärdigheter".

Lars Lagerbäck och Roland Andersson

Publicerad 2008-06-28 kl 12:13
Annons
Annons
Annons